Son yıllarda yapılan kazılarda, Güre'de bulunan sıcak suyun yüzyıllardır kullanıldığı anlaşılmaktadır.

Bölgede geçmiş yıllarda yaşanan depremler, antik kalıntıların tümünün toprak altında kalmasına neden olmuştur.

HEMEN HER DERDE DEVA

Kaplıcalar asırlardır kadın hastalıklarına, kronik iltihabi sendromlara, üst solunum yolları hastalıklarına, guatr, cilt hastalıkları, kireçlenme, sedef, böbrek taşı ve kumları, karaciğer rahatsızlıklarına şifa dağıtmıştır.

Güre kaplıcası, Marmara Bölgesi'nin güney kesiminde bulunan Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Güre mahallesinde yer alıyor.

Kaplıcanın aynı zamanda deniz kenarında olması kıyı turizmi açısından avantajlar sağlamakta.

Bölgeye termal otellerin yanı sıra bir çok kıyı oteli de yapıldı. Sağlık turizmin gözdesi durumundaki Edremit körfezinin şifa dağıtan termal kaynaklardan yılın 12 ayında  yararlanılabiliyor.

ROMATİZMAYA İYİ GELİYOR
Kaplıca suyu, florür içeren sodyumlu sülfatlı termal sular grubuna girmektedir. Edremit'e bağlı Güre bölgesinde bulunan kaplıcaların şifalı suları bu özellikleriyle hareket sistemi hastalıkları, romatizmal hastalıklar, kardiovaskuler sistem, aterosklerotik damar, sinir sistemi hastalıkları, yaşlılık, sikluk bozukluğu, post travmatik lezyonlar ve postoperatif rehabilitasyon dönemlerine de iyi gelmektedir.

NASIL GİDİLİR?
Güre Kaplıcası Edremit'e 12 km, Akçay'a 3 km, Altınoluk'a 11 km mesafededir.

Edremit ilçesi, Balıkesir'e 87 km, Çanakkale'ye 120 km, İzmir'e 200 km, Bursa'ya 235 km, İstanbul'a 480 km, Ankara'ya 620 km mesafededir.

İstanbul - Balıkesir-İzmir Otoyolunun açılmasıyla birlikte bu mesafe daha kısalmıştır.

ULUSLARASI HAVAALANI

Edremit'te bulunan Uluslararası Koca Seyit Havaalanı tüm yıl küçük uçaklara hizmet verirken, Türk Hava Yolları ve Pegasus gibi firmalarca hemen her gün Ankara ve İstanbul'a tarifeli seferler yapılmaktadır.

Edremit Körfezi'nde 2 adet büyük çapta Yat Limanı (Ayvalık - Burhaniye), 2 adet de Balıkçı Barınağı (Altınoluk - Küçükkuyu) bulunmaktadır.

Editör: Haber Merkezi