Bir süredir sığır veya süt ürünleri için yetiştirilen ineklerin çok sayıda sera gazı emisyonu üretmesi ve sığır etine olan talep endişe kaynağı oluşturdu. 
Ancak şimdiye dek tam olarak anlaşılmayan şey, bugünün sığır eti tüketim seviyelerinin insan sağlığı üzerinde zararlı bir etkiye sahip olabileceği. 
İngiltere'de yapılan bir araştırmada, et alternatiflerinin diyetlere dahil edilmesinin diyetle ilişkili ölüm oranlarını % 5 azaltabileceği görüldü.


1 MİLYAR KİŞİNİN GEÇİM KAYNAĞI
Bu tamamen sığır eti bırakmakla ilgili. 
Sığır eti ve süt endüstrisi son derece önemlidir. 
 Sadece tüketiciler arasında popüler olmakla kalmaz, aynı zamanda hayvancılık dünya çapında yaklaşık bir milyar insan için geçim kaynağı sağlar. 
Hayvanlar da bitkisel atık tüketmekte iyidir. Asıl zorluk, sığır talebinin bir plato belirtisi olmadan artmasıdır ve bu çevre veya sağlığımız için iyi değildir.
SIĞIR ETİNE ALTERNATİF
Öyleyse, daha az sığır eti yersek, alternatifler neler? 
Tavuk, önemli ölçüde daha az sera gazı emisyonu üreten mükemmel alternatif protein kaynaklarıdır, ancak bunları bir sığır eti olarak kullanmak ölümleri yalnızca % 0,5-1 oranında azaltır. 


KURU FASULYE MUCİZESİ
Kuruyemişler, böcekler ve tofu orta seviyeye gelir ve ölüm oranını % 1 ile % 2,5 arasında azaltır. 
Sağlık için en iyi alternatifler fasulye, bezelye ve mikoproteindir (mantardan türetilen besinler) ve ölümleri% 5-7 azaltır. 
Bu, büyük ölçüde, sağladıkları proteine ​​ek olarak, bu alternatiflerin yüksek lif içeriğinden kaynaklanmaktadır - yüksek ve orta-orta gelirli ülkelerde diyetlerde önemli ölçüde eksik olan bir besin.

Oliver CannMedya İçerik Başkanı, Dünya Ekonomik Forumu

Editör: Haber Merkezi