KEPSUT DERESİ CAN ÇEKİŞİYOR

BALIKESİR'in Kepsut ilçesinden geçen Simav Çayı, sanayi kuruluşlarının atıklarını salması üzerine can çekişmeye başladı. Canlının neredeyse kalmadığı derede son olarak dev yayın balıkları kıyıya vurdu. 

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Kepsut’tan geçen Simav çayının üzerinde incelemelerde bulundu. Sanayi tesisleri ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin Arıtma Tesislerinin atıklarını Simav çayına bıraktıklarını ifade eden Aytekin, “Kepsut’tan Marmara’ya zehir akıyor. Bu atıklar, Marmara’yı öldürüyor. Müsilajı temizleyeceğiz derken, yeni atıklarla denizi kirletiyorlar.” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’in açıklaması şöyle:

Kepsut’un içinden geçen Simav çayı zehir akıyor. Kanalizasyon atıkları, sanayi tesisleri ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin arıtma tesislerinin atıkları Simav çayına bırakılıyor. Dayanılamaz bir koku Kepsut’u esir almış durumda. Çay kenarındaki köylerde insanlar isyan ediyor. Eskiden yüzdükleri çaydan şimdi burnunu tutarak geçiyorlar. Köylüler, kurbağa sesine bile muhtacız diyorlar. Bunu Kepsut’a reva gören zihniyet, elini kolunu sallaya sallaya geziyor.

MUHTARLAR “BASINA KONUŞMAYIN” DİYE TEHDİT EDİLİYOR

Simav çayı yöresindeki köylerin muhtarları dertli. Yaşadıkları sorunları dile getiriyor, sorunlar çözülmüyor. Bu sefer açıklama yaparak konuyu gündeme getiriyorlar. Ama devletin görevlileri, telefon açarak basına açıklama yapmayın, konuyu gündeme getirmeyin, hakkınızda soruşturma başlatırım diyor. Bunu ilçedeki devleti temsil eden Kaymakam yapıyor. Yöre insanının ciğeri yanmış, nefes alamıyorlar. Burada doğa ölüyor, bu çay Marmara Denizine dökülüyor. Ancak sorunu çözmesi gerekenler konunun üzerini kapatmayı, muhtarları tehdit etmeyi kendine reva görüyor. Hiç kimse köylüleri, muhtarları tehdit edemez. Kepsut halkı yalnız değildir. Birileri, Ankara’ya yaranmak isteyebilir. Biz halkın yanındayız. Sonuna kadar bu mücadeleyi verecek ve bunu daha da büyüteceğiz."

BU FOTOĞRAFLAR HERŞEYİ AÇIKLIYOR!

YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR
Balıkesir Büşükşehir Belediye Meclis Üyesi Serkan Mehmet Ertan'da konuyu yakından takip eden isimlerden biri. 
Vali Hasan Şıldak ile diğer yetkililere seslenen İYİ Partili Meclis Üyesi Ertan şu çağrıyı yaptı:
"Simav Çayı'ndaki kirlilik sadece Kepsut'un değil, kentin bir sorunudur.


FOSEPTİK ÇUKURUNA DÖNÜŞTÜ


Malesef Kepsut deresi birçok ölü canlıyı içinde barındıran, etrafında  yaşayan bütün canlılar için insanı da katarsak tüm canlılar için düşüncesizce, sorumsuzca, onlarca senedir endüstriyel atıkların, evsel atıkların ve zirai atıkların atıldığı fosseptik çukuruna dönüşmüştür. 
Kaç sene boyunca Simav Çayı kirli akmaya devam edecek? 
Kepsut’un Can Damarı Simav Çayı İçin Bugün Birşeyler Yapalım, Yarın Çok Geç Olabilir...!!!"

Editör: Haber Merkezi