Bugün itibariyle sona eren Tam Kapanma Sürecinin devamında salgına karşı uygulanan tedbirlerde yeni bir döneme geçiliyor.

Vali Hasan Şıldak yaptığı açıklamada Ramazan Ayı boyunca uygulanan kapanma sürecinde Balıkesir'deki vaka sayılarında hissedilir bir düşüş yaşandığını belirterek, 1 Haziran'a kadar uygulanacağı İçişleri Bakanlığı Genelgesiyle bildirilen Kademeli Normalleşme Dönemi'nde de kurallara istisnasız uyulması gerektiğini ifade etti. 

Vali Şıldak sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla kademeli normalleşme için belirlenen iki haftanın önemine vurgu yaparak, günlük hayatın normale dönmesi için yine bu iki haftanın iyi değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi. Şıldak vaka sayılarının daha da azalması için özellikle kalabalık ortamlardan uzak durulması gerektiğini hatırlattı. 

 "Vali Şıldak’ ın Balıkesir’e Güveni Tam" 

Tam kapanmanın uygulandığı tarihlerde vatandaşa hatırlatma ve bilgilendirmelerini sosyal medya mecralarından aralıksız şekilde sürdüren Şıldak, Balıkesir'de tam kapanmanın etkili bir şekilde uygulandığını belirterek buna destek olan tüm vatandandaşlara bir kez daha teşekkür etti. 

Vatandaşı, bulaş hızını düşüren kurallara istisnasız şekilde uymaya çağıran Şıldak yeni haftanın ilk paylaşımında;

"Sevgili Hemşehrilerim,

Yeni haftanın sağlık, huzur ve başarı dolu olmasını temenni ediyorum. 

Bu sabah itibariyle Tam Kapanma Dönemini tamamlayarak 1 Haziran 2021 Salı gününe kadar sürecek olan Kademeli Normalleşme Dönemine başlamış bulunuyoruz. 

Etkili şekilde uyguladığımız tam kapanma tedbirleriyle birlikte vaka sayıları İlimizde önemli ölçüde düştü. Ancak normal günlük hayata geri dönebilmemiz için hastalığın kontrol altına alınması, vaka sayılarının daha da azalması gerekiyor. 

Bu nedenle Balıkesir olarak önümüzdeki iki haftayı yine çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. 

Bunun için;

Kuralları istisnasız uygulayalım. 
Maske ve mesafeden taviz vermeyelim. 
Ziyaret yapmayalım. 
Kalabalık ortamlara girmeyelim. 
Zorunlu değilse dışarıda bulunmayalım. 
Alışverişimizi en hızlı şekilde yapalım. 

Salgının kapalı ortamlarda, kalabalık yerlerde yayıldığını hatırlayalım. 

Balıkesir’in en kısa sürede normal hayata dönmesi için hep birlikte sabırla gayret edelim. Bu konuda bütün değerli vatandaşlarımıza güvenim tamdır. Her bir vatandaşımıza anlayış ve dikkatleri için bir kez daha teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." ifadeleriyle   Balıkesirlileri normal hayata dönüş için birlik olmaya çağırdı.

Editör: Haber Merkezi