İnanan insanların en büyük meziyeti vatanına ve milletine hizmet için çağrıldığında koşarak göreve gelmeleri ve nöbet değişiminde ise davasına ve liderine küsmeden nöbeti diğer arkadaşlarına gönül rahatlığıyla devretmeleridir.

İşte şimdilerde tüm partilerde olduğu gibi AK Parti teşkilâtlarında da Mart 2019 da yapılacak Belediye seçimleri için yeni nöbetçilerin tespiti mahiyetinde aday tespitleri yapılmaktadır.

Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın kılı kırk yararak yaptığı değerlendirmelerinde yüzde 100 isabet olmamış olabilir, elbette gözden kaçan yanılgılar vardır. Böyle hallerin vukuunda dava adamına düşen görev küsmek darılmak değil, daha bir gayretle çalışmalara hız vermek ve nöbeti devralan yeni arkadaşlarına yardımcı olmaktır.

Nöbet değişimi konusunda İslâm tarihinde örnek alınabilecek pek çok olay vardır.

İslâm ordularını zaferden zafer koşturan Halit bin Velid’in bir zafer öncesi görevden alınması ve yerine çok genç bir sahabenin atanması hadisesi unutulmamalıdır.

Çünkü zaferlerin şahıslarla ve şahısların kabiliyetleriyle alâkalı olduğunu düşünmek kadar yanlış ne olabilir ki.

Unutulmamalıdır ki, biz seferle mükellefiz zafer ancak Allah’tandır. Yeniden göreve lâyık görülmediği için üzülen ve fakat çalışmalarında kendisinin başarılı olduğuna inanarak ‘’niçin yeniden aday gösterilmedim halâ anlayabilmiş değilim’’ diye düşünen arkadaşlarımız başarısızlıklarından dolayı değil, nöbet değişimi zamanı geldiğinden dolayı görevden alındıklarını düşünmelidirler.

Bu güne kadar 40 kadar adayın isimleri açıklandı. Önümüzdeki günlerde diğer adaylarda açıklanacak ve inşallah 2019 Mart seçimlerinde Tayyip Erdoğan başkanlığında dünyamız inanan kadroların yeni bir zaferine daha şahit olacak ve AK Bayrak bu güne kadar olduğu gibi yine en yükseklerde dalgalanacaktır.

Emperyalist batı dünyasının inananların zaferine tahammül edemeyeceğini biliyoruz ve anlıyoruz. Fakat içimizdeki bir kısım inanan insanların ve partilerin düşmanlığına halâ bir manâ veremiyoruz. İnşallah tarafsız olduğunu ve halâ bir karar veremediğini söyleyen seçmenlerimiz de ülkemizin 18 yıldan bu yana kaydettiği merhaleyi, yaptığı gelişmeleri ve emperyalistlerin karşısında gösterdiği muvaffakiyeti göz önünde bulundurarak vicdanının da sesini dinleyerek sandık başına gidecektir.

Aday arkadaşlarımızın seçim tarihine kadar el cihad-ı fisebilillâh diyerek çalışmaları yeni ve eski ayrımı yapmadan kardeşane mücadele etmeleri milletimizin özlemini çektiği davranıştır.

AK Parti haricindeki diğer Partilerde sergilenen aday olma kavgasının Ak Parti kadrolarında olmaması ve ‘’Allah nasip ederse hizmet ederiz ‘’ diyerek âlicenaplık göstermeleri AK Partinin ak insanlarının ne kadar vatan ve millet aşığı olduklarının da bir göstergesidir.

Cumhurbaşkanımızın isimlerini açıkladığı adaylarımız yanı sıra nöbet değişimine tabi tutulan arkadaşlarımızın unutmamaları gereken bir diğer husus da Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın en az hatalı bir tercih yaptığı olmalıdır.

Ak Partiye oy vererek bir nevi Tayyip beye biat ettiğini ilan eden dava insanlarının unutmaması ve akıllarından çıkarmaması gereken bir diğer husus ise; Baş başa, baş da inandığı davasına sadık ve bağlı kaldığı sürece biz itaate mecburuz, başkanımıza, Cumhurbaşkanımıza bağlıyız yönlü düşünmeleri olmalıdır.