15 Şubat Pazartesi itibariyle, birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan okulların tamamı, köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri iş birliği içinde alacağı kararlar doğrultusunda tüm ilkokul ve ortaokullar ile tüm bağımsız anaokulu ve özel eğitim anaokullarında haftada 5 gün yüz yüze eğitime geçilecek.

1 Mart'tan itibaren ise tüm resmi ve özel ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesindeki ana sınıfları ile özel eğitim sınıflarında, haftada 2 gün yüz yüze eğitim yapılacak, tüm resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında da yüz yüze eğitime başlanacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, şu açıklamayı yaptı: 

“15 Şubat 2021 Pazartesi günü itibariyle ilimizde 20 ilçemizdeki 285 köy okulumuzda 16.058 öğrencimiz yüz yüze eğitime başlamış olacak.

 Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitime geçiş hazırlıkları kapsamında "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu"na göre, okullardaki tüm alanlarda öğrenciler arasında 1-1,5 metre sosyal mesafe sağlanacak şekilde kapasite düzenlemeleri gerçekleştirdik. Yüz yüze eğitime başlayacak okullarımıza ihtiyaç duyacakları dezenfektan ve sabun gibi temizlik malzemeleri gönderildi.

Okul içerisinde öğrenci, öğretmen ve diğer çalışanların maske kullanımıyla ilgili belirlenen kurallar ve gerekli uyarılar yazılı ve görsel olarak paylaşıldı.

Okullarda temizlik görevlilerinin iş esnasında maskenin yanı sıra eldiven, bone ve benzeri korucuları kullanmaları için önlem alındı. Okullarda belirlenen noktalarda maske, eldiven gibi atıklar için ayrı olmak üzere elle temas etmeden açılıp kapanabilen atık kutuları yerleştirildi.

15 Şubat 2021 Pazartesi köy okullarımızda; 1 Mart'tan itibaren ise tüm resmi ve özel ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesindeki ana sınıfları ile özel eğitim sınıflarında yüz yüze eğitim başlayacak. Tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimize yeni eğitim döneminin hayırlı olmasını temenni ediyorum.” 

Editör: Haber Merkezi