GELECEK SİZİN OLDUĞU İÇİN TERCİH DE SİZİN

Karesi Şehit Turgut Solak Fen Lisesini ziyaret eden Vali Ersin Yazıcı, idareci ve öğretmenlerin katılımıyla BENGİ Projesini değerlendirdi.

Şehrin BENGİ Projesine büyük bir katılımla destek verdiğini kaydeden Vali Yazıcı, kentin önde gelen kurum ve kuruluşlarının yanı sıra yerel yöneticilerle iş insanlarının da projeye gönülden destek verdiğini belirtti.

Vali Ersin Yazıcı, BENGİ (Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme)  Projesi kapsamında Karesi Şehit Turgut Solak Fen Lisesini ziyaret etti.

KİTAP OKUMA SAATİ

Ziyarette ilk olarak Vali Ersin Yazıcı ile İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız öğrencilerle birlikte kitap okuma saatine katıldı.

Daha sonra öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, çocukluk yıllarından öğrencilik yıllarına; günlük hayatından Valilik görevine kadar birçok konuda görüş ve düşüncelerini anlattı.

BAŞARILI OLABİLMENİN SIRLARI

Başarılı olabilmenin sırlarını kendi hayat öyküsünden örnekler vererek öğrencilerle paylaşan Vali Ersin Yazıcı, öğrencilerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

HEDEFLERİNİZİ BELİRLEYİP O DOĞRULTUDA HAREKET EDİN

Öğrencilere gelecekte yapmak istedikleri ve koydukları hedefleri üzerine sohbet eden Vali Yazıcı, "Kendinize doğru hedefler belirleyip o doğrultuda hareket ederseniz hedefinize ulaşmanıza herhangi bir engel göremiyorum. Hedeflerimiz geleceğimizi oluşturur." dedi.

KULAKTAN DOLMA BİLGİLERE İTİBAR ETMEYİN

Meslek seçiminin, yaşam biçimini de belirlediğini belirten Vali Ersin Yazıcı, "Üniversitede bir bölümü seçmek aynı zamanda gelecekte yapacağınız mesleğe karar vermek demektir. Sadece üniversiteye girmiş olmak için bir tercih yapmayın. Gerçekten gelecekte çalışmayı planladığınız ve kendinize uygun olduğunu düşündüğünüz bölümü ve üniversiteyi tercih edin.  Unutmayın, gelecekteki hayatınızla ilgili çok önemli bir karar verme aşamasındasınız. Bu süreçte kulaktan dolma bilgilere itibar etmeyin. Tercih edeceğiniz bölüm, meslek ve üniversite hakkında iyi bir araştırmayla doğrudan kendiniz bilgi edinin. "dedi.

İNSAN SEVDİĞİ İŞİ YAPTIĞINDA BAŞARIYA ULAŞIR

Gelecekte bir mesleği gerçekten başarıyla yapabilmenin yalnızca yüksek puanlı bölümleri bitirmekle mümkün olmayacağının bilinmesini isteyen Vali Yazıcı, "Bölüm tercihi sırasındaki en önemli faktörler ise sizin ilgi ve yönelimlerinizdir. İnsan sevdiği işi yaptığında kuşkusuz başarıya ulaşır. Bu yüzden diğer aile bireylerinin sizleri bazı seçeneklere zorlaması doğru değil. Aileler çocuklarını başkalarıyla karşılaştırmamalı, onların istemedikleri programlara girmeleri için zorlamamalıdır. "dedi.

BAŞKALARININ DOĞRULARI HER ZAMAN SİZİN DOĞRUNUZ OLMAYABİLİR

Tercihlerde sadece bugünü değil, geleceğin dünyasının da göz önüne alınmasını isteyen Vali Yazıcı, "Başkalarının doğruları her zaman sizin doğrunuz olmayabilir. Gelecek sizin olduğu için tercih de sizin. Kendi ilgi ve yeteneklerinizi mümkün olduğu kadar gerçekçi olarak değerlendirmeye çalışın." tavsiyesinde bulundu.

Vali Yazıcı ve beraberindekiler öğrencilerle buluşması sonrası, idareci ve öğretmenlerle de bir araya gelerek, BENGİ Projesi ile okulun eğitim durumunu değerlendirdi.

ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERMEMİZ GEREKMEKTEDİR

Başlatılan BENGİ Projesi sayesinde okullardaki başarının arttığını, bu artışın çocukların geleceğini de önemli yönde etkileyeceğini ifade eden Vali Yazıcı,"Yarının büyükleri olan çocuklarımızın eğitim ve öğretimi için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekmektedir. Tabii ki çocuklarımızı sadece eğitim ve öğretim alanında değil, kendilerini en iyi şekilde ifade edebildikleri, bilgi ve becerileri doğrultusunda sanat, spor ve birçok alanda da kendilerini geliştirmeleri için de önayak olmamız gerekmektedir. Ancak bu şekilde çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamış oluruz. Öğretmenlerin eğitimde kaliteyi yükseltmek adına il bazında ve ilçe bazında aktif çalışmalarını gördükçe gelecek adına mutlu oluyorum." dedi.

DEĞERLER EĞİTİMİNE ÇOK ÖNEM VERMELİYİZ

Bir toplumun geleceği olan gençlere değer vermek gerektiğini söyleyen Vali Yazıcı,"Her bir çocuğumuz bizim için bir değer ve zenginliktir. Eğitim bir birey ve insanı değerli hale taşır, onu bir değer haline getirir. Şu anda çağımızda modern toplumların en çok önem verdiği eğitim, değerler eğitimidir. Değerler eğitimi olmadan diğer eğitimlerin bir kıymeti yoktur. Çocuklarımızı iyi insan olarak yetiştireceğiz. Eğitim çok önemlidir, ama değerler eğitimi daha önemlidir."dedi.

Editör: Haber Merkezi