Yeni öğretim yılı öncesi Balıkesir Valiliği şu açıklamayı yaptı:

12 Eylül 2022 Pazartesi günü başlayacak olan 2022-2023 eğitim öğretim yılı hazırlıkları tamamlanarak eğitim kurumlarımızda gerekli tedbirler alınmıştır. Balıkesir genelinde toplam 933 okulda 183.343 öğrencimizin eğitim göreceği 2022-2023 eğitim öğretim yılında okullarımızda 13.334 öğretmenimiz görev yapacaktır. 17.847 öğrencimizin anasınıfına, 14.825 öğrencimizin ilkokul 1. sınıfa başlayacağı eğitim yılında okullarımızda sağlıklı, güvenli ve huzurlu eğitim ortamlarının oluşturulması için gerekli bütün hazırlıklar yapılmıştır.

Eğitim yılının başlangıcından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda İlimiz genelinde yürütülmesi gereken çalışmalar ve alınması gereken tedbirler Valiliğimiz tarafından geniş bir koordinasyonla kapsamlı olarak planlanmış, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Kaymakamlıklarımıza gerekli talimatlar verilmiştir.

Mevcut durumda, 30 okulumuzda güçlendirme çalışmaları devam etmekte olup bu kapsamda 26 okulumuz geçici olarak başka okullar bünyesinde eğitim verecektir. Ayrıca 19 okulumuzda onarım çalışmaları sürdürülmektedir. Güçlendirme ve onarım çalışmalarının en kısa sürede tamamlanması için konu yakından takip edilmektedir.

Eğitim yılının başlangıcı itibariyle yapımı tamamlanan 4 yeni okulumuz faaliyete geçecektir. Ayrıca yapımı tamamlanmak üzere olan 10 okulumuz ise eğitim yılının ilk yarısı içerisinde hizmete alınmış olacaktır. Yapılan planlamaya göre, 6 okulumuzun da eğitim yılının ikinci döneminde eğitime başlayacağı öngörülmektedir.

İlimizde eğitim ortamlarının iyileştirilmesi ve yeni eğitim kurumları kazandırılması amacıyla kapsamlı olarak sürdürülen çalışmalarla birlikte eğitim kapasitemiz güçlenmektedir. Yapımı devam eden toplam 22 okulun yanı sıra proje ve ihale çalışmaları sürdürülen okullar da göz önüne alındığında Balıkesir’deki eğitim kurumu ihtiyaçlarının büyük ölçüde karşılanmış olacağı görülmektedir.

GÜVENLİK ÖNCELİKLİ

Okullarımızın güvenli ortamlarda eğitim ve öğretim çalışmalarını sürdürmelerini sağlamak amacıyla Milli Eğitim Müdürlüklerimiz ve kolluk birimlerimiz güçlü bir işbirliği içerisinde bulunmaktadır. Bu kapsamda, 3 okulumuzda sürekli okul polisi görevlendirilmiş olup 335 okulumuzda 302 polis memurumuz okul güvenlik koordinasyon görevlisi olarak belirlenmiştir. Bu personelimiz, okul idareleriyle sürekli irtibat halinde bulunacaktır.

277 okulumuzun çevresinde giriş ve çıkış saatlerinde emniyet asayiş ekiplerimiz, 81 okulumuzun giriş ve çıkış saatlerinde ise trafik ekiplerimiz görevlendirilmiştir.

Kırsal mahallelerimizde ise 200 jandarma personelimiz okul güvenlik koordinasyon görevlisi olarak belirlenmiş, 62 okulumuzun çevresinde asayiş ekipleri, 25 okulumuzun çevresinde ise trafik ekipleri görevlendirilmiştir.

SERVİS ARAÇLARI ve KANTİNLERE DENETİM

İlimizin tamamında okullarımızın güvenli ve sağlıklı eğitim ortamlarında faaliyetlerini sürdürmeleri konusunda bütün kurumlarımızın hassasiyetle görev yapmaları ve aralarındaki işbirliğinin en yüksek seviyede sağlanması hedeflenmektedir. Okul çevrelerinin güvenli olması, uyuşturucu madde, alkol, sigara başta olmak üzere zararlı her tür madde ve unsurun okul çevrelerinden uzak tutulması hususunda sürekli bir denetim mekanizması oluşturulmuştur. Ayrıca okul servis araçları ve kantinlerin denetimi konusuna özellikle ağırlık verilecektir.

Taşımalı eğitim sistemi kapsamındaki iş ve işlemlerin de herhangi bir aksama olmadan yürütülmesi konusunda gerekli hazırlıklar yapılmıştır.

Bütün okullarımızın eğitim yılına temiz, bakımlı ve düzenli olarak başlaması, öğrencilerimiz ve velilerimizin en güzel şekilde karşılanması konusunda Kaymakamlıklarımız ve Milli Eğitim Müdürlüklerimiz özellikle uyarılmıştır.

BİGEP PROJESİNE DEVAM

Balıkesir'de eğitimin birinci öncelik olarak ele alınarak başarının yükseltilmesi amacıyla uygulanan, motivasyon ve dinamik eğitim ortamları oluşturmayı hedefleyen Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesinin (BİGEP) en verimli şekilde uygulanmasına yönelik hazırlıklar tamamlanarak bütün eğitim kurumlarımıza gerekli duyurular yapılmıştır. Valiliğimizin öncülüğünde büyük bir katılım ve enerjiyle yürütülen projenin bu eğitim öğretim yılında etki gücünü daha da arttırarak İlimizin eğitim standartlarını yükselteceği beklenmektedir.

2022-2023 eğitim öğretim yılının Balıkesir'e hayırlı olmasını diliyor, sağlıklı ortamlarda, çalışma ve başarma azminin hakim olduğu başarılarla dolu bir yıl olmasını temenni ediyor, değerli eğitim yöneticilerimizi, kıymetli öğretmenlerimizi ve velilerimizi, sevgili öğrencilerimizi kutluyor, en iyi dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

Editör: Haber Merkezi