Emniyet Müdürlüğü'nce uygulamaya konulan "Kentten Köye Gökkuşağı Trafik Eğitim Projesi" kapsamında Şamlı'ya bağlı Kamçılı Köyünde eğitim çalışması yapan trafik ekipleri köy sakinlerini bilgilendirdi.

Önceki günü gerçekleştirilen program kapsamında mobil trafik eğitim tırı, hız simülatörü, trafik stantları, alkol gözlüğü uygulaması, mini çocuk trafik eğitim parkında iki akülü araçla çocuklara ve gençlere yönelik uygulamalı trafik eğitimi verildi.

Trafik eğitiminin küçük yaşta başlamasından hareketle trafik eğitiminin yaygınlaştırılarak ortak trafik bilincinin ve kültürünün oluşturulması, gençlerin trafikle ilgili bilgilerinin artırılması ve bu sayede trafikte yaşanan olumsuzlukların önüne geçilmesi amaçlayan proje kapsamında köy meydanında kurulan stantlarda, trafik görevlilerince köy sakinlerine ortak trafik bilincinin oluşturulmasına yönelik afiş ve broşür, öğrencilere boyama kitabı, cetvel ve kalem dağıtımı yapıldı.

Kentten Köye Gökkuşağı Trafik Eğitim Projesi etkinliklerine katılan vatandaşlarla öğrenciler, uygulamalı ve görsel eğitimle Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nün kendilerine verdiği değer nedeniyle Emniyet yetkililerine teşekkür etti.

Balıkesir Emniyet Müdürü Ömer Aydın,yaptığı açıklamada, proje kapsamında başta il merkezi olmak üzere ilçe ve köylere gidilerek öğrenciler ile vatandaşlara trafik eğitimi verileceğini söyledi.

Aydın, ''Trafik, artan nüfus ve araç sayısı ile birlikte her geçen gün, herkes için ciddi bir sorun olmaya devam ediyor. Trafik kazaları sonucu her yıl binlerce insanımız ölmekte, on binlerce vatandaşımız yaralanmakta yada sakat kalmakta, milyarlarca lira da maddi zararlar oluşmaktadır.
Herşeyin başında eğitimin geldiği inancıyla başlatılan bu çalışmamız kapsamında verilecek eğitimler sonucunda trafik kurallarına uyan bireylerin sayısı arttıkça insan hatalarından kaynaklanan kazalarında azalma yaşanacağına inanıyoruz.'' dedi.



Editör: Haber Merkezi