Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan son dakika atamalarında, yeni kurulan İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörlüğüne Balıkesirlilerin yakından tanığı bir isim olan Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper atandı.

İADE-İ İTİBAR!
Balıkesir Üniversitesi (BAUN) rektörlüğüne de üç kez aday olmuştu. 2006’da üniversitedeki seçimde birinci olan Tunçsiper, YÖK sıralamasında da birinci olarak yer almasına rağmen dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından ataması yapılmamamıştı. Yerine, ikinci sıradaki merhum Şerif Saylan rektör olarak atanmıştı. 

BAUN'E BÜYÜK KATKILARI OLDU
Bedriye Tunçsiper, Balıkesir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Başkanı olarak görev yapıyordu.. Üniversitede 1993 yılından itibaren çeşitli birimlerde idari görevler üstlenen Tunçsiper, kentin sevilen isimleri arasında yer alıyor. 

12 YILLIK MÜCADELESİNİN MEYVESİNİ ALDI
Tunçsiper, İzmir'de yeni kurulan Demokrasi Üniversitesi rektörlüğüne atandığına ilişkin haberi, sosyal medyadaki kişisel hesabından paylaşarak takipçilerine duyurdu. 

Hürriyet'in haberini aktaran Tunçsiper, "12 yıllık Rektörlük mücadelem Sayın Cumhurbaşkanımızın ataması ile mutlu sonuçlandı" notunu düştü.

Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper Kimdir?

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü olarak atanan Bedriye Tunçsiper, 1961 yılında Gaziantep’te dünyaya geldi. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi Maliye Bölümünde lisans eğitimini tamamlayan Tunçsiper, Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesinde tamamladı. Yüksek Lisansını “Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Kalkınması ve GAP” tezi ile İktisat Bölümünde tamamlayan Tunçsiper, daha sonra aynı üniversitede İktisat üzerine Doktorasını “Avrupa Ekonomik Topluluğu ve Türk Turizmi”  konusu üzerine aldı.

Bölgesel Kalkınma ve GAP, Avrupa Ekonomik ve Parasal Birlik Sürecinde Merkez Bankalarının Bağımsızlığı, Mal ve Para Piyasası Dengesi IS-LM Eğrileri ve Bekleyişlerin Makro Ekonomik Analizlere Katılması, Serbest Bölgelerin Ülke Ekonomisi Üzerindeki Etkileri ve Ege Serbest Bölgesi Üzerine Bir Çalışma, Enflasyon, İşsizlik, Para İlişkisi ve Yüksek Enflasyonla Mücadele Politikaları üzerine kitapları olan Bedriye Tunçsiper evlidir.

Editör: Haber Merkezi