Proje kapsamında Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’ne 2-6 Nisan tarihlerinde 5 gün süreyle teknik gezi gerçekleştirildi. Teknik gezi boyunca Dursunbey Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden idareci ve alan şefleri, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesinde bulunan fabrikalarda çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. 15 Şubat’ta sözleşmenin imzalanması ile uygulanmaya başlanan proje, Dursunbey Endüstri Meslek Lisesi’nde öğrenim gören öğrencilerin Balıkesir’deki sanayi kuruluşlarının ihtiyacına göre eğitilmesini, eksik kalan konularda ise sertifika programlarıyla tamamlanmasını amaçlıyor. Özellikle yeni teknoloji makinelerin okula kazandırılmasını da kapsayan projenin toplam bütçesi 231 bin lira. Bütçenin yüzde 86’sını, Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında GMKA karşılıyor.

SANAYİCİLERLE İŞBİRLİĞİ GÖRÜŞMELERİ YAPILDI
Teknik gezi hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü ve Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Hüseyin Malkoç, “Teknik gezi ile Dursunbey Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Balıkesir OSB’de bulunan sanayicilerimizle işbirliğini arttıracak çeşitli görüşmeler yaptık. Başta BEST ve Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi olmak üzere Milano Ağaç Kaplama Sanayi, Sarıbekir Ambalaj Sanayi, Beksan Makine İmalatı Sanayi, Yarış Kabin Sanayi, Eğinlioğlu Zincir Sanayi ve Afacan Makine Metal Sanayi Fabrikalarına kısa fabrika gezileri gerçekleştirilerek yöneticiler ile görüşmeler yapıldı. İşletme yetkililerine işletme yöneticisi anketleri uygulandı, projeyi tanıtıcı kitapçıklar verildi” dedi.

OLUMLU DÖNÜŞLER ALINDI
Fabrikalardan olumlu geri dönüşler aldıklarını söyleyen Proje Koordinatörü Malkoç, “İşletme yetkilileri öğrenci stajları, teknik geziler ve istihdam konularında yardımcı olacaklarını, istedikleri yeterlilikte öğrenci gönderdiğimiz takdirde istihdam edebileceklerini, ayrıca öğrencilerin daha kalifiye yetiştirilebilmesi için gerekirse işletmelerin fiziki ve teknik imkanlarının kullanılabileceğini, işletme yöneticileri olarak okula gelip öğrencilere okul sonrası iş hayatına hazırlık amacıyla konuşma yapabileceklerini söyledi” diye konuştu.Proje ortağı olarak projede yer alan Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Demir ise yapılan teknik gezinin çok verimli geçtiğini, Dursunbey Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile birlikte, Dursunbey’i Balıkesir OSB’de en iyi şekilde temsil ettiklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi