Türk Eğitim Vakfı’ndan (TEV) 2011-2012 öğretim yılında yurt dışı yüksek lisans ve üst ihtisas bursu almaya hak kazanan 66 yeni bursiyer, TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Rona Yırcalı, Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç ile Yönetim Kurulu Üyeleri, başarılı bursiyerler, bağışcılar ve TEV Gönüllüleri’nin katıldığı basın toplantısıyla tanıtıldı.
TEV’in bursuyla halen ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa’daki çeşitli üniversitelerde yüksek lisans ve üst ihtisas yapma şansı yakalayan 97 başarılı gence, 2011- 2012 öğretim yılında 66 yeni bursiyer daha eklendi. 
TEV’in kuruluşundan bu yana geçen 44 yıl içinde 185 bin gence eğitim desteği sağladığını belirten Ömer M. Koç, halen TEV burslarıyla yurt içinde 8 bin 750, yurt dışında da 97 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.  1969 yılından bu yana da başarılı gençlere yurt dışında yüksek lisans ve üst ihtisas bursu verdiklerini belirten Ömer M. Koç, bu yıl katılacak öğrencilerle birlikte 2011-2012 öğretim yılında yurt dışında 166 gencin TEV burslarıyla eğitim alacağını vurguladı.
TEV’in, üst düzey yönetici, bilim adamı, sanatçı, yani Türkiye’nin geleceğini kuracak liderler yetiştirmek hedefiyle başlattığı yurt dışı burslarından bugüne kadar 1309 gencin eğitim şansı yakaladığını belirten Ömer M. Koç, “Bugün Türkiye’nin geleceğinin daha da parlak olmasını sağlayacağına inandığımız yurt dışı bursiyerlerimiz için buradayız. Bu yıl yurt dışı bursunu almaya hak kazanmış, 66 yeni genç arkadaşımız daha yanımızda” diye konuştu.
Ömer M. Koç’un verdiği bilgiye göre; 66 yeni bursiyerin 5’inin tüm giderleri, TEV’in öz kaynaklarından karşılanacak. Diğer gençlerin bursları ise TEV özkaynaklarının yanı sıra eğitim için gittikleri ülkelerin resmi kuruluşları veya sivil toplum kuruluşları katkılarıyla verilecek.
TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, konuşmasını, basın toplantısına katılan yeni 66 yurt dışı bursiyeri için verdiği “Gelecekte de toplumdan aldığınız bu desteği, topluma aktarmayı görev bilerek ülkemizin kalkınmasına yardımcı olunuz “ öğüdüyle tamamladı.
TEV üst yönetimi ve yeni bursiyerlerin yanı sıra TEV’in çalışmalarına katkıda bulunan bağışçıların da katıldığı toplantıda, eğitimleri sırasında başarı sağlayan yurt içi bursiyerlere de plaket verildi.
Bu yıl yurt dışı bursu alan başarılı gençlerden, TEV kaynaklarından ABD’ye 3, İngiltere’ye 2, TEV-British Chevening müşterek burslarından İngiltere’ye 3, TEV-DAAD müşterek burslarından Almanya’ya 40, TEV Fransız Büyükelçiliği burslarından Fransa’ya 11, TEV-TOFAŞ burs fonundan İtalya’ya 3, TEV-TÜSİAD burs fonundan ABD’ye 1, TEV-Garring Vakfı burs fonundan Danimarka’ya 1 genç gönderilecek. Dr. Orhan Birman burs fonundan ise ABD’ye 1, İngiltere’ye 1 olmak üzere 2 genç tıp doktoru araştırma çalışmaları yapmak üzere bursla eğitim görecek.
TEV, Türkiye’nin geleceğini kuracak liderler yetiştirmek üzere, 1969 yılından bu yana yurt dışında yüksek lisans ve doktora bursları veriyor. Bugüne kadar 1309 gence yurt dışı bursu sağlayan TEV, eğitime gönül vermiş bağışçılar ve vakıf çalışanları ile ülkemizin ihtiyaç duyduğu üst düzey yönetici, bilim adamı ve sanatçıların yetişmesine destek oluyor.
Editör: Haber Merkezi