Bir grup oluşturacak kadar çocuk olmadığı için sınıf açılamayan kırsal yerleşim yerlerindeki çocukların okul öncesi eğitim almalarını sağlamak amacıyla uygulanan "Gezici Öğretmen Modeli" köylerimizde hayata geçirildi.

"Gezici Öğretmen Sınıfı" modeli ile 4 öğretmen Balya, Sındırgı ve Susurluk’ta 12 köyde 46 öğrenci için günlük 3'er saat eğitim hizmeti veriyor. Öğretmenlerin köylere ulaşımı, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından sağlanarak "Her Yerde Eğitim", "Eğitim Her Yerde" sloganları ile binası müsait olan kapalı veya açık köy okullarında eğitim yapılıyor.

Taşıma Merkezi
Ana Sınıfı Modelini Uygulanıyor

Millî Eğitim Bakanlığının "Her çocuğun en az bir yıl okul öncesi eğitim alarak ilkokula başlaması" hedefine yönelik olarak oluşturduğu alternatif modeller arasındaki 4 modelden birisi olan "Taşıma Merkezi Ana sınıfı Modeli" kapsamında ise Balıkesir’de Altıeylül ve İvrindi’de 2 öğretmen tarafından 8 köyden gelecek 21 öğrenci için Pamukçu İmam Hatip Ortaokulu ve Korucu Yatılı Bölge Ortaokulunda eğitim öğretim faaliyetleri sürdürülüyor.

Taşıma Merkezi Ana sınıfı Modelinde birbirine yakın yerleşim yerlerindeki çocuklar araçla alınarak belirlenen okullara getiriliyor. Günlük 6 saatlik eğitimden sonra çocuklar aynı araçla evlerine teslim ediliyor. Sınıflarda öğrencilere "beslenme" de veriliyor. Bu sistem ile çocukların uzak merkezlere taşınması engellenirken ailelerin öğretmenlerle daha sık görüşebilmesinin önü açılmış olup kapalı köy okulları da aktif hale getirilmiş oluyor.

Editör: Haber Merkezi