Proje kapsamında il genelinde ilk olarak Ercan Kıvrak İlköğretim Okulu'nda süt dağımı yapıldı. Balıkesir merkez ve 18 ilçedeki 500 okulda öğrenim gören 78 bin öğrenci kampanyadan yararlanacak. Yetkililer, il genelinde şu ana kadar olumsuz bir durumun yaşanmadığını bildirdi.

İLK SÜTLERİ VALİ VEKİLİ DURAL DAĞITTI
'Okul Sütü Akıl Küpü' projesiyle ülke genelinde yaklaşık 7 milyon öğrenciye her gün 200 ml.'lik süt dağıtılacak. Projenin Balıkesir ayağında Vali Vekili Selda Dural, Ercan Kıvrak İlköğretim Okulu'nda süt dağıttı. Süt dağıtım törenine Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, Sağlık Müdürü Dr. Hasan Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Engin Sancı ve diğer yetkililer de katıldı.
Ercan Kıvrak İlköğretim Okulu'nda eğitim gören anasınıfı, 1, 2, 3, 4 ve 5. sınıf öğrencileri, sınıflarında dağıtılan sütleri içti. Kampanyayla ilgili görüşlerini aktaran Vali Yardımcısı Dural, projenin faydalarının birden fazla olduğunu söyledi.
Öncelikle süt tüketiminin artırılmasının sağlandığını söyleyen Dural, "Ülkemiz, tarım ve hayvancılıkta dünyanın sayılı ülkelerinden birisi. Balıkesir ise ülkemizde süt üretiminde lider il durumunda. Buna rağmen süt tüketimi, gerek ülkemizde gerekse ilimizde üretime kıyasla düşük. Bu proje ile öncelikle çocuklarımızın gelişiminde çok önemli bir besin maddesi olan süt tüketiminin artması sağlanacak. Çocuklarımız, sağlıklı ve temiz süt içme olanağına sahip olacak. Projenin ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Okul Müdürü Özdemir Camkaya ise üç bakanlığın koordinasyonunda süt dağıtımının bugün başladığını belirterek, "Bundan sonra haftanın beş günü ders başlamadan önce anasınıfı ve 5. sınıfa kadar süt dağıtacağız. Önce çocukların ailelerinden alerjileri olup olmadığını öğrendik, bugün de dağıtıma başladık. Daha sağlıklı bir nesil için sütün önemi çok büyük" diye konuştu.

VELİLER ONAY VERMEZSE SÜT YOK
Bölge süt dağıtım ihalesini Sütaş, Yörükoğlu, Tat ve Danone firmalarının kazandığı belirtilirken sütlerin beş günlük dilimler halinde dağıtılacağı bildirildi. Sütler okul müdürü, bir öğretmen ve okul aile birliği başkanından oluşan Okul Sütü Kabul Komisyonu tarafından teslim alınacak. Her okula pazartesi günleri beş günlük süt gelecek. Sütler, serin bir ortamda muhafaza edilecek. Ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, sütlerden numune alacak. Sağlık İl Müdürlüğü ise öğrencilerdeki kemik gelişimi, boy artışı ve süt tüketimi bilincini araştıracak. Süt almak isteyen bütün öğrencilerin velilerinden izin onay belgesi istenecek. Bu belge gelmeden, öğrencilerin süt içmesine izin verilmeyecek.

Editör: Haber Merkezi