Balıkesir Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız'ın öğrencilere ve eğitimcilere yönelik mesajı şöyle:
       "18 Eylül 2017 Pazartesi günü il genelinde 834 okulumuzda, 184.366 öğrencimiz ve 15.099 öğretmenimizle başlamış olduğumuz 2017-2018 eğitim-öğretim yılının sonuna gelmiş bulunuyoruz.

Yorucu ve yoğun geçen bir yılın ardından heyecanla beklenen karne gününde sizlerle aynı heyecanı paylaşmanın mutluluğunu yaşamaktayım.

Sevgili Öğrenciler,

Şüphesiz ki bu karneler sizlerin kişiliğini ölçmüyor. Sadece bir yıllık çalışmalarınızın karşılığında bir değerlendirme cetveli aldınız. İnanıyorum ki eksiklerinizi görüp önümüzdeki yıl daha düzenli, daha iştahlı çalışarak arzu ettiğiniz seviyelere ulaşacaksınız. Geleceği parlak, özgüveni yüksek öncü kuşaklar olmak için çok çalışmalısınız. Sizleri seviyor ve sizlere güveniyoruz.

Yaz tatilinizde bol bol dinlenmenizi, aile büyüklerinizi mutlaka ziyaret etmenizi, ayrıca bu yıl BENGİ Projesi kapsamında edindiğiniz kitap okuma alışkanlığınızı devam ettirmenizi özellikle rica ediyor; sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde yer alarak edindiğiniz izlenimlerinizi not almanızı öneriyorum.

Kıymetli Öğretmen Arkadaşlarım,

Bir yıl boyunca bazen kendinizden, bazen de ailenizden fedakârlıklar göstererek çocuklarımızın eğitimine önemli katkılar sağladınız. Kuvayi Milliye şehri Balıkesir’imizde eğitim camiamızın tüm kademelerinde görev yapan siz kıymetli çalışma arkadaşlarımın üstün gayretleri, özverili çalışmaları ve yakalamış olduğumuz ekip ruhu ile birçok başarıya ve ilke imza attık. Sayın Valimizin himayelerinde başlayan ve bir sevdayla yürüttüğümüz BENGİ Projesi ile de Balıkesir’in eğitiminde yepyeni bir çığır açtığımız kanaatindeyim.

Bu vesileyle, eğitimi bu şehrin birinci ve en öncelikli meselesi haline getiren Valimiz Sayın Ersin YAZICI Beyefendi başta olmak üzere değerli kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerimizin kıymetli yönetici ve personellerine, en büyük yardımcılarımız arasında yer alan velilerimize teşekkür ediyor; çocuklarımızın tatili sağlık, mutluluk ve huzur içinde geçirmelerini temenni ediyorum.

Editör: Haber Merkezi