Okul binası ve spor salonu için verilen yıkım kararı uygulanacak, ancak öğrencilerin eğitim-öğretime devam edeceği okul farklı olacak.

BİNA ve SPOR SALONU
DEPREME DAYANIKLI DEĞİL

Balıkesir-Bursa karayolu üzerindeki Küçük Sanayi Sitesi 4. Kapı Karşısındaki Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi binası ve spor salonu için depem riski taşıdığı gerekçesiyle yıkım kararı verilmişti.

SYAL'ın öğrencileri, yıkımla birlikte Bahçelievler Mahallesindeki 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesine taşınacaktı. Bugün son dakika gelişmesi yaşandı. 

SYAL ÖĞRENCİLERİNİN
TAŞINACAĞI OKUL DEĞİŞTİ

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, SYAL öğrenci velilerinden gelen 'tekli eğitim' talebi üzerine İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ile değerlendirme yaptı. 

15 TEMMUZ YERİNE
SPOR LİSESİNE GİDECEKLER

SYAL'ın eğitim seviyesindeki başarısı da dikkate alınarak öğrenciler geçici eğitim öğretim yeri TOKİ'deki Spor Lisesi olarak değiştirilmesine karar verildi.

Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Yeni Mahalle TOKİ'deki Spor Lisesi inşaatındaki elektrik, doğalgaz vs. işlemlerinin 1 hafta içerisinde bitirilecek eğitim-öğretime hazır hale getireleceğini söyledi.

SYAL öğrencileri, 17 Şubat Pazartesi itibariyle Spor Lisesinde tekli eğitim öğretime başlayacak. 

Spor Lisesi 24 derslik ve 300 kişilik spor komplesinden oluşuyor. 

YENİ OKUL İNŞAATI MAYIS'TA

Bu arada SYAL'daki yıkıma okulun boşaltılma işlemiyle birlikte başlanması bekleniyor.

Yıkılan alana bu kez depreme dayanıklı yeni okul binası yapılacak. Temele ilk kazmanın ise Mayıs ayında vurulması hedefleniyor.

SYAL'IN TARİHÇESİ

OKULA ÖZEL İSMİN VERİLİŞ SEBEBİ
Okulun yarım kalan binası A.Sırrı Yırcalı tarafından tamamlandığı için ismi, 10.03.1987 tarih ve 230/6809 sayılı bakanlık onayı ile SIRRI YIRCALI ANADOLU LİSESİ oldu.

1984 yılında dönemin valisi Ahmet BAŞSOY'un gayretleriyle şimdiki Zühtü Özkardaşlar Lisesinde Eğitim ve öğretime başladı.

73 Öğrenciyle eğitim-öğretime başlayan okulumuz, Balıkesir'li hayırsever  Sırrı Yırcalı tarafından yaptırılan asıl binamıza 09 Şubat 1987'de taşındı.

Okul 26 bin 993 m2 alana kuruldu.

Öğrenci mevcudunun artmasıyla Milli Eğitim Bakanlığı 18 derslikli ek bina yaptırdı. Ayrıca kapalı spor salonu da yapıldı.

Editör: Haber Merkezi