Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, il genelinde inşaatı devam eden bin 103 proje bulunduğunu belirterek, "Bunların toplam tutarı, 2 milyar 731 milyon liradır. Bu miktarın 1 milyar 300 milyon lirası harcanmış durumda. 2011 yılı için devam eden projelere öngörülen ödenekse yaklaşık 327 milyon lira. Bu miktar, başlangıç ödeneğidir. Önümüzdeki süreçte ihalelerine ve işlerin hızına göre yukarıya çıkması mümkün olacaktır." dedi.
 
Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Arslan'ın başkanlığında yapıldı. İl Genel Meclisi salonundaki toplantıya Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, bölge müdürleri, il müdürleri ve yatırımcı kuruluşların birinci derece sorumluları katıldı.
 
Toplantıda, kamu kurum ve kuruluşlarının 2011 yılında devam eden ve yeni yapacakları yatırımlar değerlendirildi.

Açılış konuşmasını yapan Vali Arslan, bütçe ve yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Yılın ilk üç ayını geride bıraktıklarını belirterek, genel bütçe yatırım programının netleştiğini kaydetti.

Proje bazında ihale edilecek işlerin zorunlu ödeneklerini bildiklerini ifade eden Arslan, "Ancak bu işler için yıl içinde ihtiyaç duyuldukça karşılanacak ödenek miktarları henüz netleşmedi. Sanırım 1–1,5 ayda kesin neticeleri almış olacağız." şeklinde konuştu.

DSİ ve Karayolları gibi büyük projeler yürüten kurumlara, 2010 yılındaki başarılı çalışmalar dolayısıyla teşekkür eden Arslan, aynı başarının bu yıl da devam etmesi temennisinde bulundu.
Daha sonra sırasıyla BAÜ Rektörü, Karayolları 14. Bölge Müdürü, DSİ 25. Bölge Müdürü, İller Bankası Bölge Müdürü, TCDD Bölge Müdürlüğü temsilcisi, MTA Bölge Müdürü, Bigadiç Bor İşletmeleri Müdürü, Vakıflar Bölge Müdürü, MTA Bölge Müdürü, Orman ve TEİAŞ Bölge Müdürü tarafından birer sunum yapıldı. Son bölümde ise Vali Yılmaz Arslan, koordinasyon toplantılarına bölge müdürlerinin bundan sonra bizzat katılmasını, ayrıca katılmayan belediye başkanlarının da uyarılmasını istedi
Editör: Haber Merkezi