Balıkesir Sanayi Bölgesi gelişen sanayisi ile Türkiye'nin hatta Dünya'nın gündemine oturmaya devam ediyor.
Düzenli yapısı, önemli fabrikaları ve bulunduğu konum ile dikkatleri üzerine çeken Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi yurt dışından gelen yatırımcıların adeta göz bebeği.
Şehir Marmara Bölgesi'nde lojistik üs konumunda.Hal böyle olunca da dünyadaki dev yatırım şirketlerinin cazibe merkezi haline geliyor.
Çinli yatırımcılardan sonra Balıkesir Sanayi Odası'nın daveti ile arazi incelemelerinde bulunmak üzere, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'ne gelen PD Grup yetkilileri müjdeyi verdi.
Mercedes 'in kurucularından, Gottlieb Daimler’in torunlarından, PD Grup Yönetim Kurulu Başkanı Stefan Preiss Daimler, Balıkesir'e yatırım için kararlı olduklarını belirtti. PD Grup, dünyanın önde gelen fiberglas ve komposit üreticilerinin başında geliyor. Airbus ve Boeing gibi havacılık sektörüne ayrıca, Mercedes, Bmw, Bentley gibi dünyanın önde gelen otomotiv firmalarına parça üreten grup, BJK Arena Stadı'nın da üstünün kapanmasında kullanılan malzemenin üreticisi olarak da biliniyor.
PD Grup Yönetim Kurulu Üyesi Stefan Jugel, Balıkesir Sanayi Odası ve Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi ziyaretinde; "Balıkesir 'in stratejik önemini bildiklerini, yatırım ortamının kendileri için uygun olduğunu belirtti.
Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi' nin, Türkiye'de çok düzenli ve yatırıma en elverişli yerlerden biri olduğunu ve Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde  talip oldukları bir yer olduğunu, arazi ile ilgili teknik ekibin en yakın zamanda çalışmalara başlamak için Balıkesir'e geleceğini belirtti. Kendi yatırımları ile birlikte, Türkiye’deki birçok müşterilerinde, hammaddeye yakın olmak adına Balıkesir'e yatırıma geleceklerini beklediklerini söyledi.
Amaçlarının, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi de bir kompozit, fiberglas, polyester üretim vadisi oluşturmak olduğunu belirten Jugel, Kendi yatırımları ile birlikte, Türkiye’de ki birçok müşterilerinde, hammaddeye yakın olmak adına Balıkesir'e yatırıma geleceklerini söyledi.

AIRBUS UÇAKLARININ CAMLARI ,
MERCEDES VE BMW YEDEK PARÇALARI
ARTIK BALIKESİR DE ÜRETİLECEK
Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur;  Almanların ziyaretiyle ilgili şu değerlendirmede bulundu:
"Dünyada ve bölgede siyasi sıkıntıların olduğu bir dönemde, Daimler ailesinin Balıkesir'e yatırım kararı çok anlamlı. Türkiye' nin önünü kesmek isteyenlere inat biz var gücümüzle çalışıyoruz.
Hükümetimize güveniyoruz, ve bu sıkıntılı günlerin geçici olduğuna inanıyoruz.
Ülkemizde istikrarı bozmak isteyenlere, bugünkü Daimler ailesinin Balıkesir ziyareti bir cevap olmuştur. İş dünyası ve sanayiciler olarak, ülkemize ve bölgemize gelecek her türlü yatırımın hizmetkarı olacağız. PD Grup dünyanın önde gelen fiberglas üreticisi olarak Balıkesir' i seçmiştir.
Amacımız, PD Grup yatırımı ile birlikte, Balıkesir Organize Sanayi'ni bir fiberglas ve kompozit kümelenme bölgesi haline getirmektir. Ayrıca, Airbus uçaklarının camlarının ve Mercedes / BMW Gibi otomotiv devlerinin yedek parçalarının Balıkesir'de üretilecek olması bizler için ayrı bir gurur kaynağı olacaktır. Kümelenme yatırımları bittiğinde, yaklaşık 15.000 kişilik istihdam sağlanacağını beklemekteyiz"

EDİP UĞUR'LA GÖRÜŞME
Balıkesir’e yatırım yapmaya kararlı görünen Avrupa’nın önde gelen fibreglass üreticisi PD Group yöneticileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile de görüşme yaptı.  Almanların Balıkesir'i tercih etmelerinden duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Uğur, "Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulunan PD Group Genel Müdürü Stefan Jugel arazi seçimini yaparak yatırım için yakın zamanda tekrar şehrimize geleceklerini söyledi. PD Group Genel Müdürü Stefan Jugel ile karşılıklı hediyeleşerek şehrimize yapacak olduğu yatırımdan dolayı duyduğumuz memnuniyeti ifade ettik." bilgisini paylaştı. 
Editör: Haber Merkezi