İşadamı ve eski milletvekili Ahmet Aydın Bolak, ölümünün 7. yılında mezarı başında anıldı. Aşiyan Mezarlığı'ndaki anma törenine oğlu Doğan Bolak, arkadaşları ve kurduğu vakıflardan burs alan öğrenciler katıldı.

2004 yılında 79 yaşında hayatını kaybeden işadamı, eski CHP Milletvekili, hayırsever Ahmet Aydın Bolak, ölümünün 7. Yılında Aşiyan'daki mezarı başında anıldı. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dua edildi.

Mezar başında bir konuşma yapan oğlu Doğan Bolak, babalarının 7 sene önce rahmetli olduğunu hatırlatarak, "Bugün burada onu seven, onunla aynı düşünceleri paylaşan dostlarıyla birlikte kendisini andık. Gelen, mesaj yollayan bizimle manen madden birlikte olan herkese ailem adına şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Babasının ticari hayatından daha çok kurduğu vakıflar, destek olduğu eğitim kurumları ile hatırlandığını belirten Bolak, "Ve hatırlayacaksınız 60'larda ki ön ayak olduğu vakıflar kanunuyla toplumun ihtiyaçlarını yalnızca devlet tarafından değil, toplumun kendisi tarafından sağlanmasını öncülük etmiştir" diye konuştu.

Törene katılanlar adına bir konuşma yapan TRT İstanbul Televizyonu Müdür Yardımcısı Hüseyin Başusta da, şöyle konuştu: "Onunla 10 yıldan fazla birlikte olan ve 400'den fazla program yapan bir kişi olarak diyebilirim ki Türkiye de yetişmiş çok özel kişilerden biridir. Hatta diyebilirim ki gençler, Aydın beyin çok özel kişiliğini yansıtan tezler hazırlayabilirler. Çünkü Aydın bey çok özellikleri olan bir insandı. En önemlisi vakıf insanıydı. Çok önemli vakıfların kurucusu ve başkanıydı. Dolayısıyla gençlere çok vefa gösteren birisiydi. Görüyoruz ki gençler de ona vefa gösteriyor ama benim gençlerden talebim bu kadar çok yönlü ve ömrünü bu millete adamış olan Aydın Bolak'ın kişiliğini, vakıf kişiliğini ve sanata olan saygısı ve bütün özelliklerini yansıtan bir tez ve kitap hazırlamalarıdır. Aydın Bolak buna layık bir şahsiyettir. Allah rahmet eylesin."

Konuşmaların ardından katılanlara lokum dağıtıldı.

AYDIN BOLAK KİMDİR?

Ahmet Aydın Bolak, 13 Ağustos 1925 yılında Balıkesir'de doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Balıkesir'de maiyyet memurluğu, kaymakam vekilliği, kaymakamlık ve avukatlık yaptı. Hürriyet Partisi kurucuları arasında yer aldı ve CHP Balıkesir milletvekili olarak 1961-1965 yılları arasında parlamentoda bulundu. Vakıfların yeniden kurulmasını sağlayan 903 sayılı kanunu o teklif etti. Uzun süre Türk Petrol Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Türk Eğitim Vakfı, Türkpetrol Vakfı, Göğüs Cerrâhisi Vakfı, TÜSEV-Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı, TEMA Vakfı, İstanbul Trafik Vakfı, Türk Mûsıkîsi Vakfı gibi çok sayıda vakfın kurucu ve yöneticileri arasında bulundu. 1965'den sonra ticârî ve sınâî alanlara girmiş ve başta petrol, turizm, gemi inşâ, nebatî yağlar ve gıda gibi konular olmak üzere çok sayıda şirkette kurucu, hissedâr ve yönetici olmuştur.

Editör: Haber Merkezi