Türkiye’nin ne zaman ekonomik, askeri, siyasi bir şahlanış hamlesi yapsa bir operasyona maruz kaldığına dikkat çeken  İbrahim  Aydın şu değerlendirmeyi yaptı: 

“PKK’nın bitme noktasına geldiği, dünyanın en önemli projelerinin hayata geçtiği, Covid 19 salgınına rağmen dünyanın en çok büyüyen 2. ekonomisine sahip olduğu günümüzde dolar ve altında yaşanan spekilatif artışlar, ülkemize karşı yapılan şantaj, diz çöktürme amaçlıdır. Ülkemizi tek ayak üstünde bütün buyrukları kabul eden ülke haline getirme çabasıdır. Elbette ekonomik sıkıntılar vardır. Ancak gözünüzü kapatıp dünya haritasına parmak basarak belirleyeceğimiz herhangi bir ülkede de sıkıntı var. Cari açığımız, ihracaatın ithalatı karşılama oranı, dış borcumuzun GSMH’daki oranı hiç olmadığı kadar iyiyken yaşanan bu gelişmeler, ekonomik sebeplerler açıklanamaz.” 

Borsadaki spekülatif hisselerin bile günlük %9.9 oranında değişebildiği bir ortamda altının %14-15 artmasının hiç bir makul bir gerekçesinin olamayacağının altını çizen Prof Dr İbrahim Aydın; “Seçimle gelen iktidarın yine seçimle gitmesi gerektiği aşirkar iken, muhalefeti oluşturan blokun avuçlarını ovuşturarak emperyalist güçlerin ülkemize çektiği operasyondan medet ummaları çok acıdır” ifadesini kullandı.

 Ülkemizin küresel güç olma noktasında bir çok engeli aştığını, askeri, siyasi, ekonomik tüm tuzakları da aşma gücünün de olduğuna inandığı belirten Aydın, “Vatandaşlarımız itidalli olmalı. Dolmuşa gelmemeli. Bu tip buhranlardan ençok etkilenen sabit gelirli, emekli, asgari ücretli. Öyleyse hükümet zaman kaybetmeden bu grubun ekonomik durumunu düzeltecek tedbirleri acil şekilde devreye almalı” diyerek hükümeti de uyarıda bulundu,

Editör: Haber Merkezi