DP'li Belediye Başkanı Mesut Ergin, merkezde alışveriş yaptıktan sonra, "Ayvalık Üretim ve Pazarlama Kooperatif yerel istihdama katkı sağlayacak projelere, kadın ve gençlere gelir getirecek çalışmalara ağırlık verecek." dedi.

Zeytinyağından reçele kadar ürünlerin hepsi organik

Pandemiden çok önce, Mart 2019 seçimleri öncesi tarım ve tarımda kooperatifleşmeye önem verileceğini, göreve gelir gelmez, yaşama geçirileceğinin sözünü verdiğini hatırlatan Ergin, “Nitekim seçimlerden sonra ilk yaptığımız işlerden biri mahalleevlerini oluşturmak ve Ayvalık Üretim ve Pazarlama Kooperatifini kurmak oldu. Kooperatif demek, dayanışma demektir. Biz bu dayanışmayı halka yayıp öncüsü ve destekçisi olduk. Genel kurulumuzu da tamamladık, yola koyulduk. Satış merkezinin raflarında kardeş kooperatiflerin ürünleri de yer alıyor. Zeytin’den zeytinyağına, peynir’den, reçele, kuru bakliyattan, erişte ve tarhanaya, sabundan, bitki çaylarına kadar pek çok organik ürünün satışı yapılıyor. Hemşehrilerim gönül rahatlığı ile alış veriş yapabilirler” diye konuştu.

Sirkeler, fileler, sabunlar, bez çantalar mahallevinden geliyor

Kooperatif satış mağazasındaki ürünlerin mahalleevlerinde aile bütçelerine destek veren kadınlar tarafından üretildiğini belirten Başkan Ergin şöyle devam etti:

“Geçtiğimiz yıl açılan kurslara katılan kadınlarımız bu yıl el becerilerini sergileyerek kooperatif satış noktasının alışveriş filesi, bez çanta, kumaş bakliyat torbaları, süslü sabunlar gibi ihtiyaçlarına da cevap veriyor. 150 Evler Ali Çetinkaya Mahalleevi’ndeki kadınlar sirke yapım atölyesinde öğrendiklerini hayata geçirdiler. Kadınlarımız ayrıca, naylon torbanın yerini almasını umut ettiğimiz alışveriş filelerini de örüyorlar. Altınova Mahalleevimiz’de ise sabun, seramik ve tasarım atölyelerinde üretim faaliyetleri devam ediyor. Mahalleevi projesi, onlarca kadının hayatını değiştirdi. 150 Evler Ali Çetinkaya, Altınova ve Küçükköy mahalle evlerinde düzenlenen kurslara katılan kadınlar artık ürettiklerini satıyor, aile bütçelerine önemli bir destek sağlıyorlar. Kadınların el emeğinin gelir getirici üretime dönüştüğünü görmek memnuniyet verici. Diğer mahalleevlerindeki kadınlarımız ise tarım alanındaki faaliyetlere yardımcı olmaya çalışıyorlar. Bu çalışmalarımızı diğer mahalle ve köylere de yaymak en büyük hedefimiz. Hatta ileriki zamanlarda planlı tarım çalışmaları, atalık tohum üretimi gibi alanlara da yönelmek istiyoruz.”

.

Editör: Haber Merkezi