Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, 50 dönümü yeşil alan, 542 dönümü tapulu olan 4 bin 500 zeytin ağacından bu yıl beş ton zeytinyağı elde edildiğini söyledi.

Bugüne kadar belediyenin borçlarına karşılık hasat mevsiminde zeytinlerin çeşitli şahıslara kiraya verildiğini hatırlatan Başkan Ergin, “Bu yıl ilk kez belediyemizin mülkiyetindeki 4 bin 500 ağaçtan zeytinleri kendimiz topladık. Titizlikle toplanan zeytinler Tariş tesislerinde sıkılarak hijyenik koşullarda dolum gerçekleştirildi. Fiyatı da uygun koşullarda belirlendi. Dileyen vatandaşlar Talatpaşa Caddesi’ndeki sebze ve meyve hali girişindeki kooperatif satış merkezinden ve çok yakında hizmete girecek internet sitesinden online satış yöntemiyle satın alabilirler” dedi.

Zeytin ve zeytinyağının Türkiye’de milli kültür ürünü olarak kabul edildiğine değinen Başkan Ergin, özellikle Kuzey Ege Bölgesi’nde elde edilen zeytinyağlarının kalite özellikleriyle hem yurt içinde hem yurt dışında farklı bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Ergin, “Dünyanın en kaliteli ve lezzetli zeytinyağı Ayvalık’ta üretiliyor. Bu coğrafyada en az bin yıldır bu kültür mevcut. Bugün de iki milyona yakın zeytin ağacımızla, tarihten bugüne yaşam kültürümüze kattıklarıyla, temel geçim kaynağı olması vesilesiyle, Ayvalık'ta zeytin başka bir meseledir, başka bir önem taşımaktadır. Ayvalık zeytin ve zeytinyağı demektir. Bundan böyle belediyemize ait ağaçlarımızdan hasat yapılıp elde edilen zeytinyağları kooperatifimizde değerlendirilecektir” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi