Aksa Balıkesir Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Ferhat Öztürk ile Aksa Doğalgaz olarak Balıkesir’e yaptıkları yatırımları, ilçelerde yaptıkları çalışmalar, doğalgaz kullanımı, doğalgaz kullanımında dikkat edilmesi gereken hususları konuştuk.

BALGAZ’ın Balıkesir il merkezinde 117 bin, Kepsut’ta 780, Bigadiç’te 45 abonesinin olduğunu anlatan Öztürk, BALGAZ olarak şu an Edremit, Havran, Burhaniye, İvrindi, Bigadiç ve Kepsut’ta toplam bina, konut ve işyeri tespitlerini sahada bire bir çalışarak ciddi çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Körfez bölgesine doğalgaz verilebilmesi için BOTAŞ’dan iletişim hattını getirmesini beklediklerini söyledi. Söz konusu ilçeler için dijital haritaların üretildiğini, Aksa Balıkesir Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. olarak milyon dolarlık yatırımları yaptıklarını anlatan Müdür Öztürk, İvrindi ve Burhaniye’de basınç düşürme ve ölçüm istasyonlarının tamamlandığını ifade ederek, “BOTAŞ çalışmalarını tamamladığında Körfez bölgesine doğalgaz gelecek” bilgisini verdi.

Aksa Balıkesir Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. olarak 7 yıl içinde imarlı alanlara, doğalgaz arzı sağlayacaklarını anımsatan Öztürk, şu ana kadar Balıkesir’e 200 milyon liralık yatırım gerçekleştiğini kaydetti.

“DOĞALGAZ, EKONOMİK VE GÜVENLİ”

Öztürk, doğalgaz kullanan abonelerin kombi gibi doğalgaz cihazlarının zamanında periyodik bakımlarının yetkili servise yaptırılmasının güvenli ve ekonomik kullanım açısından önemli olduğunu söyledi.

Aksa Balıkesir Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Ferhat Öztürk, günümüzde oldukça yaygın kullanılan bir yakıt olan doğalgazın doğru kullanıldığı takdirde son derece güvenli ve ekonomik bir yakıt olduğunu hatırlattı.

Doğalgazın kullanıldığı cihazların zamanında yaptırılacak periyodik bakımlarının güvenli ve ekonomik bir kullanım için önem taşıdığını hatırlatan Öztürk, “Doğalgaz yakıcı cihazlarınızın bakımlarının zamanında yaptırılması, ekonomik gaz kullanımı için son derece önemlidir. Kullanıcıların bazı basit bilgi ve önlemlerle güvenli, ekonomik ve verimli gaz kullanımı son derece kolaydır. Bu cihazlar modern teknolojilerin kullanıldığı cihazlar olup doğal gazın yerleşim yerlerinde gerek evlere gerek sanayi tesislerine ulaştırılan çelik hatlar da yine modern teknolojinin kullanıldığı en yeni ürünlerden üretilmiş, dünya standartlarında ve alanında uzman olan personelimizin denetimi ve kontrolünde projelendirilerek tesis edilmektedir” dedi.

“ELEKTRİK KESİNTİSİNDE CİHAZ KAPATILMALI”

Balıkesir Bölge Müdürü Ferhat Öztürk, kış mevsiminde hava şartlarının ağır olduğu durumlarda ülke genelinde olduğu gibi Balıkesir’de de zaman zaman yaşanan elektrik kesintileri sonrasında, doğalgaz yakıcı cihazlarınızın zarar görmesinin engellenebileceğini, bunun için elektrik kesintisi sırasında cihazların kapalı konuma getirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Cihazın kapalı konuma getirilmesiyle ani elektrik şokuna maruz kalmasının önleneceğini ve tekrar çalıştırıldığında daha güvenli kullanılabileceğini belirten Öztürk, “Böylece, kombi, kazan, kat kaloriferi, soba gibi doğalgaz yakıcı cihazları elektriklerin verilmesi sonrasında oluşacak ani yüklenmelerin vereceği zararlardan korumak mümkün olacaktır. Çünkü, kesilen elektriklerin tekrar gelmesi anında bütün doğalgaz cihazları aynı anda devreye girer, bu durum ise servis regülatörlerinin emniyet valflerinin kapanmasına da neden olabilmektedir. Bu nedenle, elektrikler kesilip yeniden geldikten sonra doğalgazlı cihazlar kademeli olarak devreye alınmalı” diye konuştu.

“24 SAAT YARDIMA HAZIRIZ”

Aksa Balıkesir Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Ferhat Öztürk, doğalgaz kullanımında dikkat edilmesi gereken bu durumlarda gaz arzıyla ilgili sorun yaşanması halinde abonelerin 7 gün 24 saat boyunca Doğal Gaz Acil 187 nolu telefonu arayıp görevli ekiplerden yardım alabileceklerini de sözlerine ekledi.

Bölge Müdürü Ferhat Öztürk, basın yayın organlarında yer alan doğalgazdan ölümlerle ilgili yayınların aksine doğalgazdan değil, teknik hatalardan kaynaklandığını, doğalgazın zehirsiz bir gaz olduğunu hatırlattı. 

> Cengiz GÜNER (Balıkesir Haberci Gazetesi)

Editör: Haber Merkezi