BALIKESİR Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, hafta sonu mesaisi kapsamında Erdek bölgesinde faaliyet gösteren su ürünleri üretim ve işleme tesislerinde incelemelerde bulundu.

Balıkesir sınırları dahilinde su ürünlerinde sürdürülebilirliği sağlayarak, kaliteli ve güvenli ürün temini için, su ürünleri yetiştiriciliğinin önem arz ettiğini dile getiren Alkan, üretmeye ve çalışmaya engel olmadığını vurguladı.

Bütün dünyayı etkisi altına alan pandemi ile tarımsal üretimin daha çok önem kazandığı bu dönemde, Balıkesir tarımını kalkındırmak ve ülkemiz için üretmek adına bölgede uygulanabilecek projeler için fizibilite çalışmalarını sürdüren İl Müdürü Erkan Alkan, önemli mesajlar verdi. 

Ege ve Marmara Denizine kıyısı olan Balıkesir, tarımın her dalında söz sahibi olduğu gibi, su ürünleri üretiminde de önemli iller arasında yer alıyor.

Bandırma, Erdek ve Marmara Adası ile Ayvalık ve Edremit sahilleri deniz ürünleri üretiminde ön plana çıkıyor. Ayrıca tatlı su balığı üretimi yapılan tesislerin varlığı da Balıkesir ekonomisine katma değer sağlıyor.

Su ürünlerinin, sahip olduğu vitamin, mineral ve omega-3 gibi besin ögeleriyle Covid-19 salgınına karşı bağışıklık sisteminin güçlü tutulması yolunda büyük öneme sahip olduğunun altını çizen İl Müdürümüz Erkan Alkan, "Tarımın bereketlendiği şehir olarak bilinen Balıkesir, Türkiye’yi doyuran şehirden, dünyaya ihraç yapan şehir olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün bu yolda Bakanlığımızın da desteğiyle su ürünleri yetiştiricilik ve işleme tesislerinin artması için  çalışmaları aralıksız devam edecek" açıklamasını yaptı.

Editör: Haber Merkezi