Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem koronavirüs salgınında mağdur olan üyelerinin daha fazla etkilenmemesi için yerel yönetimlerden zaruri isteklerini sıraladı.


Başkan Erdem Büyükşehir Belediyesine yardım kolileri ve maskelerin dağıtımı konusunda da teşekkür etti.

Tüm dünyayı ve ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle devletimizin, vatandaşlarımız için şu ana kadar almış olduğu tüm önlemleri ve bundan sonra alacağı önlemleri sonuna kadar desteklediklerini önemle ifade eden Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem, Balıkesir’de 44 bin 100 üyesinin 13 bin 29’unun faaliyetinin tamamen durduğunu geri kalan işletmelerinde iş kayıplarının %70’e dayandığını söyledi.

HİÇBİR ŞEY İNSAN

HAYATINDAN ÖNEMLİ DEĞİLDİR

Bu süreçte küresel salgın hastalığın, ekonomik boyutları da büyük olacağını ve hiçbir şeyin insan hayatından daha önemli olmadığını belirten Başkan Fehmi Erdem “Devletimiz tarafından esnaf ve sanatkarımız için açıklanan Ekonomik İstikrar Paketi’ne ilave olarak yerel yönetimlerinde desteğine ihtiyacımız bulunmaktadır. Koronavirüs salgınından ekonomik olarak en çok zarar görenlerin başında esnaf ve sanatkarlarımız gelmektedir” diye konuştu.

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem; yaptığı basın açıklaması ile koronavirüs seferberliğinde ortaya çıkan bu sebeplerle başta Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere 20 ilçe belediyesinden yer alan belediye gelirlerinin ertelenmesi taleplerini, belediye bütçeleri kapsamında alınmaması veya indirime gidilmesi halinde esnaf ve sanatkarımızı daha da rahatlatacak beklentilerini şöyle sıraladı:

-Tabela Vergilerinin ertelenmesi veya imkanlar dahilinde alınmaması,

-Kapalı İşletmelerden Su Paraları alınmamalı, diğer işletmeler içinde en az 3 ay ertelenmeli

-Masa sandalye işgaliye bedelleri alınmamalı veya 6 aylık bölümü ileriki aylarda talep edilmeli,

-Çevre Temizlik vergileri ertelenmeli,

-Emlak vergileri ertelenmeli,

-Durak İşgaliye bedelleri ertelenmeli,

-Belediyelere ait işyerlerinin kapalı olanlarından kapalı kaldığı sürece kira bedeli alınmamalı, açık olan işletmeler için ise kira bedelleri etlenmelidir,

-Pazara çıkması yasaklanan esnafımızdan, Pazar yeri işgaliye bedeli talep edilmemeli, diğer pazarcı esnafımız içinse indirim yapılmalıdır,

-Şehir içi toplu taşıma yapan Esnafımızdan, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kesintilerin önlemler bitinceye kadar kaldırılması veya düşürülmesi gerekmektedir.

BAŞKAN FEHMİ ERDEM

BÜYÜKŞEHİRE TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Fehmi Erdem açıklamasının sonunda “Elbette istekler, ihtiyaçlar bitmez. Fakat Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile beraber yürüttüğümüz yardım kolileri ve maske konusunda verdikleri hizmetlerden dolayı da Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yücel Yılmaz başta olmak üzere tüm belediye ekiplerine esnafımız adına teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi