BALIKESİR Ticaret Odası (BTO) Başkanı Mahmut Yavuz, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimin ardından kurulacak yeni hükümetin kabinesinde, mutlaka Balıkesir'den de bakan görmek istediklerini söyledi. Yavuz, "Gaziantep, her dönem bakan çıkarıyor. Bizim onlardan neyimiz eksik? Gerekirse Ankara'ya gider, çadır kurup yatarız." diyerek bu konuda üzerlerine düşen her türlü görevi yapmaya hazır olduklarını söyledi.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur, seçim çalışmalarını sürdürdüğü Balıkesir'de sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek hem sorunları dinledi, hem de Ak Parti iktidarı döneminde yapılan icraatları anlattı.
Uğur'un, 1984-87 yılları arasında başkanlığını yürüttüğü Balıkesir Ticaret Odası'nı ziyareti sırasında, yeni kabinede Balıkesir'e bakanlık verilmesi yolundaki istekler görüşmenin temel noktasını oluşturdu.
Yönetim kurulundaki bazı üyeleriyle birlikte, "Edip abimiz. Milletvekilimiz. Başkanımız. Odamıza çok şeyler katan içimizden biri" diyerek Uğur'u oda girişinde karşılayan BTO Başkanı Mahmut Yavuz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Balıkesir'in büyükşehir yapılacağına ilişkin verdiği sözden duydukları mutluluğu dile getirerek, "Büyükşehir'e bir bakan yakışır" dedi.
Yavuz, yeni dönemde teşviklerle ilgili düzenlemeler sözkonusu olması halinde Balıkesir'in de dikkate alınması yolundaki isteklerini dile getirirken, en büyük beklentilerinin ise bakanlık olduğunu ifade etti.
"Bir bakanımız olsun istiyoruz" diyen Yavuz, bu amaç doğrultusunda sanayici ve işadamlarının ellerinden gelen hertürlü çabayı göstermeye hazır olduklarını kaydetti.
Yavuz, "İmzaysa imza toplarız. Ankara'da kulis yapılacaksa kulis yaparız. Bunun için Ankara'da çadır kurmamız gerekiryorsa bunu da kurarız. Başbakanımız, Balıkesir'e büyükşehir sözü verdi. O Büyükşehir'e Bakan lazım." diye konuştu.
UĞUR : BEKLEYELİM, GÖRELİM
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur ise, bakan sayısının yeni dönemde 23'ten 20'ye düşürülmesinin planlandığını hatırlatarak, daha önceki iktidarlar döneminde bölgeleri memnun etmek için bakanlıklar verildiği değerlendirmesi yaptı.
Uğur, Balıkesir'den yeni dönemde kabinede bakan olması yolundaki isteklere ise; "Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler. " karşılığını verdi.
Balıkesir'de yapılan hizmetlerin bakanı aratmayacak düzeyde olduğunu da hatırlatan Uğur, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün sadece 2011'de yol çalışmalarına 500 milyon lira harcadığını belirterek, "Sadece Dursunbey yoluna ayrılan para 200 milyon lira. Bunlar küçümsenecek işler değil." ifadesini kullandı.
Editör: Haber Merkezi