CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, Plan ve Bütçe Komisyonu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçe görüşmeleri esnasında yatırım teşvik uygulamaları kapsamında Balıkesir’in 3. bölgeden 2. bölgeye alınmasına tepki göstererek, Balıkesir’in yatırım teşvik programında yeniden 3. bölgeye alınmasını talep etti. 

Vekil Şahin'in, basın-yayın kuruluşlarına gönderdiği bülten şöyle:

Balıkesir’in yatırım teşvik programı açısından 2. Bölgeye düşürülmüş olmasının yatırımcı nezdinde Balıkesir’in tercih sebebi olmasını sağlayan konumunu azalttığını söyleyen Milletvekili Şahin, ‘’Balıkesir 2012 yılında illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında 22’inci sıradayken, yatırım teşviki uygulamalarında ise 3. bölgede konumlanmıştı. Ancak 2017 yılında Balıkesir sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında 24. sıraya gerilemesine rağmen, 21 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan ‘’Yatırım Teşviki Uygulamaları’ ile ilgili kararla 2. bölge yatırım teşviki alacak iller arasına alınmıştır. Bu durum, Balıkesir’in yatırım alma açısından dezavantajlı bir duruma düşmesine ve yatırımcı nezdinde cazibesini kaybetmesine neden olmuştur.’’ ifadelerini kullandı.

Şahin sözlerini şu şekilde sürdürdü; 

"Balıkesir’e benzer Mersin, Adana ve Gaziantep gibi iller 3. bölgede yatırım teşviki alırken, Balıkesir’in 2. Bölgede bırakılması Balıkesir’in yatırım açısından dezavantajlı bir konuma gelmesini sağlamıştır. Özellikle Covid-19 salgının yaşandığı ve sanayicilerin oldukça sıkıntılı bir süreçten geçtiği böylesine bir dönemde Balıkesir’in yatırım teşviki programında tekrar 3. bölgeye alınması gerektiğini Balıkesir sanayicileri ve tüm Balıkesir halkı adına talep ediyorum.’’ 

SEN BALIKESİR'İN NERESİNDENSİN?

^TIKLA PAYLAŞ

Editör: Haber Merkezi