BALIKESIR'de “Gastronomi Şehri Balıkesir” projesinin ilk adımı atıldı.


Valilik, Belediye, Ticaret Odası, Ticatet Borsası ve Balıkesir ve Bandırma Üniversiteleri işbirliğinde yürütülecek proje Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nca desteklenecek.

Gastronomi Şehri Balıkesir projesi yapılan imza töreniyle tanıtıldı. Vali Hasan Şıldak ile proje ortağı kurumların temsilcilerinin katıldığı GMKA'daki törende pandemi kurallarına özen gösterildi.

Projenin mimarı Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz "Şehrimizin gastronomik zenginliklerini ilk etapta Türkiye’ye, sonrasında ise tüm dünyaya tanıtacağız. Turizm şehri özelliğimiz de ön plana çıkacak." dedi.

HER İLÇE AYRI HAZİNE

Balıkesir'de çalışmaktan gurur duyduğunu ifade eden Vali Hasan Şıldak ise konuşmasında,duygularını şöyle paylaştı:  

"Bizim “Gastronomi Şehri” ünvanını alacağımızı düşünüyorum. İlimizin gelişim hareketine çok büyük katkı, büyük bir ivme  sağlayacak. Bu çalışmalarla birlikte turizm şehri gelişimimiz daha da güçlenecek. Marka şehir zaten bu yolda önemli birleştirici bir adımdır. Bu hamleleri de onun alt başlığı olarak düşünebiliriz. Her İlçe birden çok değere sahip. Her ilçe ayrı bir hazine barındırıyor.  Tüm bu girişimlerin de bütünüyle bir sinerji oluşturduğu muhakkak. El birliği ile çalışmalara devam etmek istiyoruz. Bu ve bunun gibi bütün projelerimizin İlimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” 

Editör: Haber Merkezi