Balıkesir’e Enerji Katacak Projeler UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı üyeleri arasında adını Gastronomi Şehri olarak duyurarak, İlimizin bu alanda kalıcılığını sağlamak ve yine İlimizde Halk Kültürü Araştırmalarını başlatmak amacıyla Vali Hasan Şıldak başkanlığında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Balıkesir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Şahin, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Doğdubay ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Sarıoğlan, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan İskender, İl Tarım ve Orman Müdürü Kurtuluş Candan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı ile diğer ilgililer katıldı. 

Toplantıda; UNESCO’dan gastronomi şehri unvanı alınması için üyelik süreci noktasında gerçekleştirilecek başvuru süreci hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. Çalışmaların Valiliğin koordinasyonu altında güçlü bir şekilde yürütülebilmesi için fikir alışverişinde bulunuldu. Yapılacak faaliyetler değerlendirildi. Projelerle ilgili çalışmalar, yol haritalarının belirlenmesi noktasında tüm katılımcılar görüş bildirdi.

Vali Şıldak yaptığı konuşmada; “Şehrimize yeni bir enerji katacak, bizim de peşinden koşmamızı sağlayacak iki güzel girişimi değerlendirmek için bir aradayız. Bu bir başlangıç toplantısı. Çok kapsamlı olacak bu çalışmalar, İlimizin ekonomisine ve tanıtımına katkı sağlayacaktır. Gastronomi alanında Balıkesirimizin yüksek bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum. Et, peynir, zeytinyağı ve daha birçok ürünle birlikte çeşitliliğimiz çok fazla. Kültürel öğelerin zengin olması da mutfağa yansımış durumda. Ayrıca İlimizde Halk Kültürüyle ilgili geniş bir ağa sahip çalışma alanlarımız mevcut. İnşallah bu iki projeyle koordineli bir şekilde bu çalışmalarımızı hayata geçirerek İlimizde kalıcı izler bırakacağız.” dedi.

Editör: Haber Merkezi