BALIKESİR’de  üç yıl önce alınan zam kararının uygulamaya konulması, halka ucuz ve kaliteli ekmek yedirme amacıyla kurulan Belediye’ye ait Fırıntaş’ın da bu zamma anında ayak uydumasıyla  ekmek konusu Balıkesirliler’in öncelikli gündemini oluşturdu.
GAZETE BALIKESİR’in dünkü sayısında “Balıkesirliler ucuz ekmeği nasıl yer” başlığıyla verdiği haber, kentte geniş yankı buldu. Yapılan küçük bir araştırma, bu haberle ilgili çarpıcı olduğu kadar ilginç ayrıtılara ulaşılmasını sağladı.
BALIKESİR’de ekmek fiyatlarındaki artışta başrolü Fırıncılar Odası’nın değil, devletin resmi kurumlarının oynadığı gerçeğiyle yüzleşilmesi gerektiğini ortaya koydu.
KENTİN en eski ekmek üreticilerinden biri olan Mehmet Akbaş’ın, “kente kaçak ekmek girişi engellensin, Balıkesirli’nin ekmeği 40 kuruşa düşer” sözleri, gözlerin Belediye, Sağlık, Tarım teşkilatlarına çevrilmesine yol açtı. Bu kurumların, nerede, nasıl, hangi koşullarda üretildiği belli olmayan kiloluk ekmeklerin ‘köylü ekmeği’ adı altında semt pazarlarında satışa sunulmasına  gözyumduğu iddia edildi. Belediye’nin de kaçak ekmek satışı yapanlara semt pazarlarına yer göstererek teşvik ettiği bilgisine ulaşıldı.
Editör: Haber Merkezi