Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Merkez Yerleşkesinde kurulacak BANÜ-TEKNOPARK için Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu Heyet Protokol İmza Töreni gerçekleştirildi. 

Üniversitenin Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleşen törene Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir,  Bandırma, Erdek ve Manyas Kaymakamları ile Bandırma, Gönen ve Susurluk Belediye Başkanları, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Mehmet Ali Aşuk, GMKA Genel Sekreteri Hasan İskender, Bandırma, Erdek ve Susurluk Ticaret Odası Başkanları, Bandırma, Gönen Ticaret Borsası Başkanları, Gönen Deri İhtisas ve Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı ile Marmara Yüksek Teknoloji ve Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı katıldı.

BANÜ-TEKNOPARK ile ilgili sunumların da gerçekleştirildiği törende yaptığı konuşmada Vali Hasan Şıldak “Öncelikle bizi davet eden ve kurucu heyette bulunmamıza vesile olan, bu inceliği gösteren Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Süleyman Özdemir’e çok teşekkür ediyorum. Akademisyenlerle sanayiyi bir araya getiren bu projeyi geliştirdiği, sanayicimizi, ar-geyle, üniversiteyle buluşturarak bu girişimle teknoparkı bölgemize kazandırdığı için kendisini tebrik ediyorum. Teknoparklar ortak akıl üretilen, bilim esaslı bir yer, adeta gelişim atmosferi sunan yerlerdir. Bu yüzden ben bu projenin üniversiteye de çok şey kazandıracağını düşünüyorum. Balıkesire ikinci Teknoparkı kazandıran Rektörümüze teşekkür ediyoruz. Biz de Valilik olarak, bölgemize değer katan her projeyi olduğu gibi bu projeyi de destekliyoruz.” şeklinde konuştu. 

Katılımcılar tarafından gerçekleştirilen konuşmaların ardından Vali Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, Gönen Deri İhtisas ve Karma OSB YK Başkanı Yusuf Çetinkaya, Marmara Yüksek Teknoloji ve Makine İhtisas OSB YK Başkanı Saadettin Çay’dan oluşan kurucu heyet tarafından protokol metni imzalanarak, BANÜ-TEKNOPARK’ın kuruluşunda ilk adım atılmış oldu.

Editör: Haber Merkezi