BİGADİÇ'in yönetimini üstlendiği günden bu yana yaptığı yatırımlara dikkatleri üzerine çeken Belediye Başsanı İsmail Avcu, milletvekilleriyle koordineli çalışmasının karşılığını yeni bir yatırımla aldı. 

Tarımda önde gelen ilçelerden olan Bigadiç'te 24.520 dekar tarım arazisinin sulanmasını sağlayacak Adalı Barajının su tutmaya başlamasının ardından şimdi de hem tarlalardaki verimi hem de yöredeki ürün çeşitliliğini arttıracak önemli bir yatırıma daha imza atılarak bu bölgeye kapalı devre tarımsal sulama tesisi yapılacak.

REİS'E TEŞEKKÜR

Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Resmi Gazete'de yayınlanarak kapalı devre sulama sistemi yatırımını Bigadiç'e kazandıran Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Tarım ve Orman Bakanyla, Balıkesir Milletvekillerine şahsı ve hemşehrileri adına teşekkürlerini sundu.  

Başkan İsmail Avcu, ''Adalı ve İlyaslar Mahallelerinde çiftçi ailelerimizin yararlanacağı kapalı devre sulama sistemi projesiyle çiftçilerimiz arazilerini daha kolay ve modern bir yöntemle sulama imkanına sahip olacak olup, buharlaşma ve sızmadan kaynaklanan su kayıplarının önüne geçilerek kaynak israfının da engellenmesiyle arazilerindeki verimleri de artacak.

Dolayısıyla ülkemizin, ilimizin ve ilçemizin ekonomisine ciddi katkıları olacak. Bir yandan da bölgemizdeki yeraltı su kuyularının daha az kullanılması ve su kaynaklarının daha çok beslenmesine neden olacak olup, verimsiz arazilerimizin de değerlenmesine, sulama potansiyeli bulunan kuru tarım arazilerinin de su ile buluşmasına olanak sağlayacak'' dedi.

Emrah ÇAKMAK |  Bigadiç 

Editör: Haber Merkezi