BALIKESİR ilindeki yatırımların masaya yatırılıp enine boyuna ele alındığı İl Koordinasyon Kurulu (İKK) toplantısına Balıkesir ilinin seçilmiş belediye başkanları ilgi göstermedi.  Yatırımların zamanında tamanlanması ve önündeki engellerin neler olduğunun belirlenmesi açısından büyük önem taşıyan İKK'ya ilgisizlik toplantıya başkanlık eden Vali Yılmaz Arslan'ın sitemini beraberinde getirdi.   Arslan, "Koordinasyon toplantılarına son dönemlerde ilginin az olduğunu görüyorum. Özellikle belediye başkanlarımızın gelmemesi kabul edilebilir bir şey değil. Aksi takdirde çıkıp orada burada ileri geri konuşmaya kimsenin hakkı yok." uyarısında bulundu.  



Kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, bölge müdürleri ve yatırımcı kuruluşların birinci derece sorumlularının katıldığı toplantıda, kamu kurumlarının Balıkesir'e yatırımları görüşüldü.



Vali Arslan, açılış konuşmasında koordinasyon toplantılarına ilginin giderek azaldığını ve özellikle belediye başkanlarının gelmediğini söyledi. Salonda 18 ilçeden sadece Sındırgı, Savaştepe, Balya belediye başkanları hazır bulundu, diğerleri ise temsilci yolladı.

Vali Arslan, koordinasyon toplantılarının özellikle yatırımcı kuruluşların faaliyetlerinin konuşulduğu bir ortam olduğunu belirterek, "Siz bu tür toplantılara katılarak diğer kamu idareleriyle olan problemlerinizi, koordinasyon gereken hususları çözümlemeye gayret edeceksiniz. Dolayısıyla bundan sonraki toplantılara başta belediye başkanları olmak üzere gerekenlerin en üst düzeyde katılmasını bekliyoruz. Böylece gerek bizimle gerekse yatırımcı kuruluşlarla belki burada çözülebilecek konuları çözmek için bölge müdürlüklerinin merkezlerine, oraya buraya koşuşturmaya belki de gerek kalmayacak." şeklinde konuştu.

ÜÇ BELEDİYE BAŞKANI GELDİ, DİĞERLERİ TEMSİLCİ GÖNDERDİ!

Toplantıya Ayvalık Belediye Başkanı Bülent Türközen, Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, Gömeç Belediye Başkanı Naim Kocabıyık, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Manyas Belediye Başkanı Hasan Kahraman, Susurluk Belediye Başkanı Tahsin Bozoğlu, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Marmara Belediye Başkanı Ali Aksu, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ve İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar temsilci yollarken Bigadiç Belediye Başkanı Mustafa Göksel ise kısa bir süre sonra ayrıldı.



Bu arada, Balıkesir'deki sivil toplum kuruluşları başkanlarının son İKK'ya neredeyse tam kadro katılmaları dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi