AK Parti'nin Balıkesir'deki 'lokomotifi' olan birinci sıra milletvekili adayı Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, seçim çalışmalarını sürdürdüğü Balıkesir'de Ticaret Odası, Balıkesir Genç İşadamları Derneği (BAGİAD) ve Genç Sanayici ve İşadamları Derneği'ni (GESİAD) ziyaret ederek Ak Parti hükümeti döneminde yapılan hizmetleri anlattığı sanayi ve işadamlarından beklentilerini dinledi.
Ülkede istikrar ortamının oluşmasıyla birlikte ekonomideki taşların yerine oturmaya başladığını kaydeden Uğur, enflasyon ve faiz oranlarının uzun yıllardır aynı seviyelerde bulunduğuna dikkat çekti.
"Sanayiciye gereken finans. Finans konusunda ABD'nin şartları neyse Türkiye'nin şartları da öyle" diye konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı A. Edip Uğur, sanayici ve işadamlarının 8-10 yıl öncesine kadar kredi alabilmek için bankalara yalvaran konumda bulunduklarını, bugün ise bankaların para satabilmek için işadamlarının kapılarını aşındırdıklarını ifade etti.
GELİŞMİŞ ÜLKELERLE OLAN AÇIĞI ERDOĞAN KAPATTI
Uğur, Yunanistan'ın Türkiye'ye olan doğalgaz borcunu ödeyemediğine ve İspanya, Portekiz gibi çok sayıda ülkenin ekonomik krizlerle boğuştuğuna dikkat çekti. Türkiye'nin, OECD ülkeleri arasında en hızlı büyüme gösteren üç ülkeden biri olduğunu hatırlatan Uğur, "Türkiye dışarıdan bakıldığında çok güçlü, itibarlı, sözü dinlenir bil ülke haline dönüştü. Herkesin gözü Türkiye'nin üzerinde. Türkiye, rahmetli Özal dönemiyle birlikte başlattığı gelişme sürecini Recep Tayyip Erdoğan'la sürdürüyor. Türkiye gelişmiş ülkelerle arasındaki açığı Başbakanımız Erdoğan ile kapattı." diye konuştu.
NE KADAR ÖZGÜRLÜK, O KADAR GELİŞME, O KADAR BÜYÜME
Türkiye'de sanayi ve işadamlarının en çok bürokrasiden yakındığına işaret eden Uğur, Ak Parti'nin 8.5 yıllık iktidarı döneminde bunu azaltma yolunda önemli adımlar attıklarını, ancak bunun henüz yeterli konumda bulunmadığını söyledi.
Uğur, "Bürokrasi olmazsa müteşebbis uçar. Devlet bürokrasisi sanayici ve işadamlarımıza yeter ki gölge etmesin, başka ihsan istemez. Para güvenli limanları seviyor. Para ürkektir. Paranın yeşili, sarısı, kırmızısı yoktur. Güven olmazsa, beklentiler karşılanmazsa yatırım olmaz. Bir tarafta önce devlet sonra millet diye bir anlayış var. Biz de diyoruz ki önce millet sonra devlet. Devlet milletin hizmetkarı olmalı. Vatandaşın işini kolaylaştırmalı. Ne kadar özgürlük, o kadar gelişme, o kadar büyüme. Ak Parti olarak bir bunun mücadelesini veriyoruz. " dedi.
ORDU KENDİ İŞİYLE UĞRAŞMALI
12 Haziran seçimlerinin sivil anayasa yapılması açısından büyük önem taşıdığını savunan Uğur, sivil anayasanın Türkiye'yi prangalarından ve vesayetten kurtaracağını kaydetti.
Uğur, şunları söyledi:
"İktidara millet getirmeli, iktidardan millet götürmeli. Ordumuz, yoğunluğunu askeri işlere vermeli. Ülkenin savunmasıyla ilgili uğraşmalı. Siyaseti idare etmeyle uğraşmamalı. Ordu bizim ordumuz ve gözbebeğimiz. Ordunun içinde darbe teşebbüsü, siyaseti dizayn etme gibi çalışmaların olduğuna ilişkin iddialar ve yargıya intikal eden konular ordumuzu yıpratıyor. Ordu milletimizin en çok güvendiği, gözbebeği olan ve güçlü olması gereken bir ordu. Ordu da siyasetten tamamen çekildiği zaman, daha güçlü bir ordu haline gelecek.
İŞADAMLARINI ÖCÜ OLARAK GÖSTERDİLER
Ülkemizde yıllarca milletten korkanlar, milleti dizayn etmek isteyen çevreler, sanayici ve tüccarı, ''vergi kaçakçısı'', ''döviz kaçakçısı'' gibi gösterdi. Belli bir zümre, ''Bunlar menfaatini düşünür memleketi düşünmez" ve '' memleketi biz seviyoruz, ticaret erbabı sevmiyor'' diyerek halkı yönlendirmeye çalıştı. Halbuki iş öyle değil. Bu ülkede yaşayan herkes birinci sınıf vatandaş. Hepimiz ülkemizi, vatanımızı, bayrağımızı düşünüyor ve seviyoruz. Ama önce milletin devlete güvenmesi, inanması lazım.
Son 8. 5 yılda atılan adımlarla bugün yeni bir Türkiye var. İleri demokrasinin olduğu, milletin söz sahibi olduğu, milletin seçtiği vekillerin anayasasını yaptığı bir ülke var. 12 Haziran seçimlerinde ülkedeki istikrar ortamının sürmesi ve yeni bir sivil anayasa yapılarak prangalarından tamamen kurtulmasını istiyoruz. İstikrar devam eder ve sivil anayasa yapılırsa Türkiye süper devlet olur çıkar."
İŞ DÜNYASI AK PARTİ'DEN MEMNUN
Balıkesir Ticaret Odası (BTO) Başkanı Mahmut Yavuz, BAGİAD Başkanı Mert Yavuz ile GESİAD Başkanı Ergin Akyıldız ise, geçmişte siyasi ve ekonomik anlamda yaşanan istikrarsızlığın bedelini çok ağır ödediklerini savunarak, ekonomideki gelişmelerin umut verici olduğuna işaret etti. Sanayici ve işadamları, Türkiye'deki istikrarın sürmesinden yana olduklarını dile getirdi. BTO Başkanı Mahmut Yavuz, ''Allah Türkiye'yi nazardan saklasın'' dedi.
Editör: Haber Merkezi