BALIKESİR İl Özel İdaresi, Vali Yılmaz Arslan dönemiyle birlikte hem tasarruf etmeye başladı, hem de hizmetlerini ikiye katladı. Beş yıllık aradan sonra ilk kez kendi elaman ve ekipmanlarıyla asfalt yapımına başlayan İl Özel İdaresi, çipli araç takip sistemi sayesinde de kar etti. Vali Yılmaz Arslan'ın "A Takımı"nda yer alan Günay Özdemir, vali yardımcılığından Genel Sekreterliğe vekaleten atandıktan sonra Özel İdare'nin çalışmalarına çeki-düzen geldi. Özdemir, dönekiyle birlikte başlayan 'araç takip sistemi' sayesinde yapılan hizmetler ikiye katlandı.
Bilindiği gibi, hizmet verirken yüzlerce araç kullanmak zorunda kalan özel idareler her yıl bütçelerinin önemli bir kısımını yakıt giderlerine ayırıyor.
İl özel idare genel sekreterlikleri araçlarına taktırdığı takip sistemi sayesinde hem yakıt tasarrufu sağlıyor hem de anlık araç takibi yapabiliyor.
İl özel idareleri şehir merkezi ve ilçelerde köylerin imar, yol, su, kanalizasyon, katı atık, çevre, acil yardım, ağaçlandırma hizmetlerini yerine getirmenin yanısıra sağlık, tarım, sanayi, bina yapım, bakım ve onarımı gibi birçok görevi bulunuyor.
Yakıt hırsızlığının önüne geçmek, doğru yönlendirmelerle yakıt israfını engellemek, zaman kazanmak, depoya giren benzin miktarını takip etmek, aracın hareket ettiği yeri tespit etmek ve koordineli çalışmak gibi birçok nedeni gözönüne alan özel idareler araç takip sistemine geçmeye başladı.
Balıkesir İl Özel İdaresi de araç takip sistemine geçerek hem tasarruf sağladı, hem de performansı arttırdı. Sistemin uygulanmaya başlamasıyla birlikte bir önceki döneme oranla yapılan hizmetlerin oranı yüzde 50 artttı.
İl Özel İdare Genel Sekreteri Günay Özdemir, hangi aracın çalıştığını ve nerede olduğunu web üzerinden takip edebildiklerini söyledi. Yakıt tasarrufu sağladıklarına dikkat çeken Özdemir "Sistemden çok memnunuz. Aracı anlık ve geçmişe yönelik takip edebiliyoruz. Aracın kaza yapması veya yanlış yere gitmesi durumunda haberimiz oluyor. Araçlarda bekleme süresi dahi belirledik, bu süreyi aştımı merkezdeki sistem alarm veriyor ve hemen şoföre neden beklediğini soruyoruz" dedi.
Diğer taraftan Maliye Bakanlığı'nın Kamu Taşıtları Kanun Taslağı'nda idarelerin taşıt tanıma, izleme ve kontrol sistemi kurmaları gerektiği yer alıyor. Tüm kamu kuruluşlarına ait araçlara takılacak çip sayesinde araçların hangi amaçla kullanıldığı tespiti yer alıyor.

VALİ ARSLAN : "İŞLERİMİZİ KENDİMİZ YAPACAĞIZ"
Vali Yılmaz Arslan ise, www.ajans10.com'a yaptığı açıklamada, Özel İdare'nin bundan böyle kendi işlerini kendi bünyesindeki personel ve ekipmanlarla yapacağını söyledi.
Arslan, şöyle devam etti: 
“Bilindiği gibi İl Özel İdareleri kırsal kesime hizmet vermekle yükümlü bir kamu kurumu. İl Özel İdareleri Köy Hizmetlerini de bünyesine alarak çok güçlenmiş bir birim. Bir köylü çocuğu olarak yaşadığım bir şeydir, sarı renkli iş makinelerinin, kamyonların köye yaklaştığını görmek, bu köylüleri en çok sevindiren olaylardandır. Bu sevinci bu kurum yıllardır köylülere yaşatıyor, bunu başaran sizlersiniz. Özellikle son yıllarda hükümetimizin uyguladığı Köydes sayesinde yıllardır köylere yapılan hizmetlere yeni bir ivme kazandırılmış, özellikle içme suyu ve yollarla ilgili büyük kaynak transferi yapılmıştır. Bu yılda geçen yıllarda olduğu gibi, gerek Köydes kapsamında ilimize gönderilen 6 buçuk milyon TL ile gerekse İl Genel Meclisinin yatırım programında belirlediği bütçeler ile yatırımlarımızı sürdüreceğiz.
Bu yıl mümkün olduğunca işlerimizi kendimiz yapalım istiyoruz. Bizim asfalt konusunda, menfez, stabilize ve yol konularında çok tecrübeli bir işçi ekibimiz var. Bu ekip varken işleri ihale ile yapmanın bir anlamı yok diye düşünüyor, ancak ekiplerimizin eksik kaldığı yerlerde işlerimizi ihale etmek istiyoruz. Bu iki açıdan önemli kurumumuz çalışanlarına emeklerinin karşılığını göstermek ve kurum kaynaklarını daha etkin ve verimli kullanmak açısından önemli."
Editör: Haber Merkezi