Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan'ın, ilin kalkınması ve vatandaşlara en iyi hizmetin verilmesi için yatırımlar yapılması amacıyla gösterdiği ödenek araştırma çabaları karşılığını buldu. Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), Köydes ve İl Özel İdaresi için toplam 28 milyon 800 bin lira yeni ödenek tahsis edildi.

Balıkesir Valiliğin'den yapılan yazılı açıklamada GMKA için 14 milyon ve Köydes için 6,8 milyon ekstra kaynak, İl Özel İdaresi'ne ise 8 milyon lira olmak üzere toplam 28,8 milyon liralık ödeneğin ilgili birimlerdeki proje, yatırım ve çalışmalarda kullanılmak üzere emirlerine tahsis edildiği bildirildi. Açıklamada şunlar kaydedildi: "GMKA'nın genel bütçeden ayrılan 2010 yılı ödeneği, personel alımı yapması ve bölge gelişme planını tamamlaması nedeniyle gönderildi.
Toplam 14 milyon liralık ödenek, ajansın hesaplarına intikal etti. Bunun 12 milyon lirası, Balıkesir ve Çanakkale illerinde geliştirilecek projelere 2011 yılında kullandırılacak. Ödeneğin hangi alanlarda kullanılacağıyla ilgili olarak 5 Ocak 2011 günü yapılacak toplantıyla kamuoyuna bilgi verilecek.
2010 yılında Köydes projeleri kapsamında Balıkesir'e gönderilen toplam 13 milyon 823 bin 932 lirayla köy yollarında 100, içme sularında 92, sulama işlerinde 8 olmak üzere toplam 200 projenin gerçekleştirilmesi planlandı. Bunların önemli bir kısmı tamamlandı, kalan kısımların işleri devam ediyor."

Açıklamada ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 2010 yılı bütçe ödeneklerinden artan kısımların Köydes kapsamında kullanılmasına karar verildiği, bu amaçla ilave 6,8 milyon lira gönderildiği belirtildi. Bu ödeneğin köy yollarının stabilize yapımlarında kullanılacağı, ayrıca 2011 yılı bütçesinden Ocak ayı içinde gönderilecek Köydes ödeneğiyle de asfalt çalışmalarına ağırlık verileceği ifade edildi. İl Özel İdaresi'nin 2006 ile 2009 yılları arasından gelen 15 milyon liralık açığın, ciddi tedbirlerle düşürülüğünü, ancak tam olarak kapatılamadığına da dikkat çekildi.
Editör: Haber Merkezi