BALIKESİR Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Ramazan Demir, Sanayi Odası'nın geçtiğimiz ay gerçekleşen seçimlerinde rakibi Selçuk Savaş'la girdiği yarışta tüm meslek komitelerini kazanarak başkanlığa seçilen Hasan Eğinlioğlu'na "hayırlı olsun"  ziyaretinde bulundu. 

Temeli 1974'lü yıllara dayanan Organize Sanayi Bölgesi'nin bugün geldiği nokta yanında ilimizin çeşitli konularının ele alındığı buluşmada, birlikte hareket etme kabiliyetinin geliştirilmesiyle istişarenin önemine değinildi. 

YATIRIMCILAR YER TAHSİSİ İÇİN SIRA BEKLİYOR
Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Başkanı Hasan Eğinlioğlu, yeni yatırımlarla birlikte OSB'nin il ekonomisinin can damarı haline dönüştüğüne dikkat çeken Eğinlioğlu, "OSB'de şu an yer kalmadı. Çok sayıda yatırımcı beklemede. OSB'yi genişletiyoruz.  Yeni kamulaştırma ve parselasyonlar yapılıyor. Bu istihdam demek, üretimin artması demek." diye konuştu. 

Eğinlioğlu, ulaşım alanındaki sınkıntıların ortadan kalkmasıyla birlikte Balıkesir'in yatırımcılar için cazibe merkezi haline dönüştüğüne dikkat çekerek şöyle devam etti: 

DEZAVANTAJ AVANTAJA DÖNÜŞTÜ
"Otoyol bütün hızıyla sürüyor. Çanakkale 1915 köprüsüyle Balıkesir’in birleşmesi, diğer yandan İzmir-İstanbul otoyoluna ara bağlantı olacak. Çandarlı'da çok büyük bir Liman yapılıyor. Buraya inen konteynerler dış dünyaya ulaşacak. Hızlı tren, karayolları ve üç tane hava alanı.  
Yine bakıyorsunuz ilimizin yüz ölçümünün neredeyse yarısından fazlası ormanlık alan. Marmara ve Ege denizine sahilimiz var. Allah her türlü şeyi bahşetmiş bu memlekete. 
Coğrafi konumun önceki yıllarda yarattığı dezavantaj, şu anda bir avantaja dönüşmüş durumda. Balıkesir yatırım yapılabilir il konumuna geldi."

ELMAYLA ARMUDU KARIŞTIRMIŞIZ!
İlin en eski sanayicilerinin başında gelen BSO'nun yeni başkanı Hasan Eğinlioğlu, Balıkesir'in sahip olduğu potansiyeli değerlendirme adına geçmişte cimri davranmasını ise şöyle yorumladı: 
"Biz nedense burada elmayla armudu karıştırmışız. 
Sepete elmaları koysaydık da omuz omuza verseydik, daha fazla birlik olma yolunda çaba sarfetseydik, belki gelişme sürecinde bu kadar ağır kalmaz, diğer illerle birlikte yol alırdık diye düşünüyorum.  Ama Hiç karamsar değilim. Üç-beş yılı bulmaz Balıkesir'de hak ettiği o iller seviyesine gelir.  Benim çok büyük ümidim var."

SANAYİCİNİN EN BÜYÜK SIKINTISI
BSO Başkanı Hasan Eğinlioğlu, sanayicilerin en büyük sıkıntısı "ara eleman" olarak dile getirdi.  Bunun çözümünün ise meslek liselerindeki müfredatın değişmesiye mümkün olabileceğini söyleyen Eğinlioğlu, bu konuda herkesi harekete geçmeye çağırdı.
Bu arada, BGC  Başkanı Ramazan Demir ile Genel Sekreter Doğan Alparslan, her konuda işbirliğine ve desteğe hazır olduklarını illettiği Hasan Eğinlioğlu'na, 1886'dan günümüze Balıkesir ilinde yayımlanan gazetelerin hikayelerine yer verilen "Basın Tarihi" kitabını takdim ederek yeni görevinde başarı diledi.
Editör: Haber Merkezi