BALIKESİR Belediye Başkanı İsmail Ok, semt pazarlarının yanısıra zaman zamanda sokak aralarında satışa sunulduğu gözlenen ve ilk defa kendi köylülerinin başlattığı köylü ekmeği üreticilerine arka çıkan bir açıklama yaparak şaşırttı.

BAŞKAN OK SAVURNMAYA GEÇTİ
ÜÇ yıl önce yapılan ve o dönemin belediye başkanı Sabri Uğur’un, Fırıntaş faktörünü kullanarak uygulamasına karşı çıkıp engellediği ekmek zammının üç yıl 2 ay sonra yürürlüğe konulmasına ve Fırıntaş’ın da zam kervanına katılmasına yönelik eleştiriler üzerine Belediye Başkanı İsmail Ok, medya karşısına çıktı.

HELVACIGÜL’Ü YANINA ALDI
FIRINTAŞ’ın 26 aydır  sürdürdüğü başkanlığını ‘yoruldum’ gerekçesiyle bırakan Ahmet Helvacıgül’ü de sağına alan Başkan Ok, zamları savunmaya çalıştı. MHP’li Belediye Başkanı İsmail Ok, GAZETE BALIKESİR’in gündeme taşıdığı ‘kaçak ekmek’ satışı ile ilgili ise şunları söyledi:

KAÇAK EKMEK, OK’UN KÖYÜNDEN BAŞLADI
“PAZARLARDA satılan köy ekmeği konusu Balıkesir'in bir gerçeği. Bu uzun zamandan beri yapılıyor. Burada denetim yapılmalı. Ayrıca köy ekmeğini pazara sokulmaması gibi bir durum söz konusu değil. Bugüne kadar bu başarılamadı. Pazardaki köy ekmeğini ilk defa benim köyüm olan Hotaşlar da yaşayan vatandaşlar satmaya başlamış. Ancak şu anda Hotaşlar'ın ekmeğini satanlar azınlıkta. Ancak ben Fırıntaş'ın ekmeğini yiyorum. Kimsenin zarar etmesini istemiyoruz.”

FIRINTAŞ NEDEN ZAM YAPTI
BAŞKAN Ok, Fırıncılar Odası’nın talebi üzerine Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’nin 3 yıl önce onayladığı ve Belediye’ye bilgi amaçlı gönderdiği ekmek zammını içeren yazıyı da toplantıyı izleyen gazetecilere gösterdi. Ok, Fırıntaş’ın ise, üç yıl önce böyle zam kararı olup olmadığı hakkında bilgi aktarmadı.

HEM ZARAR VAR, HEM YOK
GÖREVİNİ sessiz-sedasız gerçekleştirilen genel kurulla Başkan Ok’a devreden Helvacıgül de, bazı açıklamalarda bulundu. Fırıntaş ile ilgili rakamsal bilgiler aktaran Helvacıgül, ”2009 yılında zararımız 188 bin 975 lira, 2010 yılında 404 bin 724 lira, 2011 yılı ilk beş ayın zararı 97 bin 967 lira oldu. Aslında bu zarar gibi gözüküyorsa da bu zarar mali açıdan bir zarar görünüyor.” dedi.

Editör: Haber Merkezi