BALIKESİR ekonomik yaşamının lokomotif kuruluşları arasında Kula Yağ ve Emek Yem'in tüm tesisleri Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen “Sıfır Atık Belgesi”ni almaya hak kazandı.

Bu belge, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atığın miktarının azaltılması, etkin toplama sisteminin kurulması, atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan atık önleme yaklaşımı gibi kriterlerin değerlendirilmesiyle verilmekte.

Kula Yağ ve Emek Yem Tesisleri, Balıkesir'de bu belgeyi almayan hak kazanan kuruluşların başında geldi.

Sürdürülebilir çevre dostu adımlarıyla ön plana çıkan Kula Yağ ve Emek Yem, ekolojik düzene saygılı bir şekilde yürüttüğü üretimlerinde enerji kaybı ve atıkların oluşumunu azaltmayı başarıyor. Aynı zamanda atıkları sınıflandırarak, geri dönüşüm ilkelerini de eksiksiz bir şekilde uygulamaya geçiriyor, kaynakların verimli bir şekilde değelendirilmesini önemsiyor.

Kula Yağ ve Emek Yem'e layık görülen Sıfır Atık Belgesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Vekili Levent Diloğlu tarafından, ani ölümü Balıkesir'in dört bir yanında yaşayan her görüşten insanın üzüntüsüne vesile olan Faruk Kula'dan sonra şirketin yönetimini üstlenen oğlu Rahmi Kula'ya teslim edildi.

Şirket yönetiminden yapılan açıklamada, "Kula Yağ ve Emek Yem ailesi olarak her daim doğaya, toprağa, havaya ve suya saygı çerçevesinde üretimler gerçekleştirdik. Sıfır Atık Belgemizle gurur duyuyor, çalışmalarımızı aynı prensibi koruyarak devam ettiriyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Balıkesir'in köklü ailesi Kulaların yönetimindeki tesisler, Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alıyor. 


Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca verilen Sıfır Atık Belgesi, Kula Yağ ve Emek Yem Sanayi Ticaret Anonim Şirketi adına düzenlendi.

Editör: Haber Merkezi