Balıkesir Marangozlar Esnaf Odası Başkanı Ersin Sözdemir, Gümüşçeşme mahallesinde faaliyette bulunan marangozlar sitesinin yıkılacağı yönündeki algının tamamen asılsız olduğunu dile getirdi. Sözdemir: “Buradaki dükkan sahiplerinin hepsinin tapusu var. Burası kolay kolay taşınamaz. Bu oluşan yanlış algının ortadan kalkması için Marangozlar Odası olarak elimizden geleni yapacağız. Esnafımızın içi rahat olsun” dedi.

Balıkesir kamuoyunda oluşan Marangozlar Sitesi’nin yıkılacağı söylentileri üzerine Balıkesir Marangozlar Esnaf Odası Başkanı Ersin Sözdemir açıklamalarda bulundu. Gümüşçeşme mahallesinde faaliyet gösteren Marangozlar Sitesi’nin Organize Sanayi Bölgesinde yeni yerine taşınacağı söylentilerinin asılsız olduğuna dikkat çeken Başkan Sözdemir, marangozlar sitesinin taşınmayacağını söyledi. Organize Sanayi Bölgesi’ne yapılan bir diğer siteye 126 esnaftan bilfiil Marangozluk mesleğini icra eden 31 esnafımızın o günkü şartlara göre kendi isteğiyle gideceğini sözlerine ekleyen Başkan Sözdemir: “Balıkesir kamuoyunda marangozlar sitemizle ilgili bir algı oluştu. Marangozlar Sitesi için Organize Sanayi Bölgesi’ne yeni dükkanların yapıldığı ve buradaki sitemizin yıkılıp yeni yerine taşınacağı söyleniyor. Sitemizin taşınması söz konusu bile değil. Organize Sanayi Bölgesi’ne yeni bir site yapılıyor. Ancak buradaki esnaftan gitmek isteyenler oraya geçecek. Onun dışındaki esnafımız da Eski Kepsut Caddesi üzerinde bulunan sitemizde faaliyet göstermeye devam edecek. Bu sitede odamıza kayıtlı 126 esnafımız var. Bu esnaflarımızdan da bilfiil Marangozluk mesleğini icra eden 31 esnafımız yeni yapılan siteye gidecek. Geri kalan esnafımız burada faaliyetlerine devam edecek” dedi.

ESNAFIMIZIN İÇİ RAHAT OLSUN”


peki bu görnütü sizin içinize siniyor mu sayın başkan?

Marangozlar Sitesindeki dükkanların hepsinin tapulu olduğunu ve marangozlar sitesinin kolay kolay taşınamayacağını belirten Ersin Sözdemir, ‘marangozlar sitesi yıkılmayacak, faaliyetine devam edecek. Esnafımızın içi rahat olsun” dedi. Başkan Sözdemir: “Kamuoyunda yanlış bir algı oluştu. Son zamanlarda da sürekli olarak marangoz esnafımız beni arıyor ve buranın taşınıp taşınmayacağını soruyor. Marangozlar sitesinin taşınması söz konusu bile değil. Organize Sanayi Bölgesine yeni dükkanlar yapılıyor ancak burası da faaliyetine devam edecek. Burada 126 odamıza kayıtlı esnafımız var. Buradaki dükkan sahiplerinin hepsinin tapusu var. Burası kolay kolay taşınamaz. Bu oluşan yanlış algının ortadan kalkması için Marangozlar Odası olarak elimizden geleni yapacağız. Esnafımızın içi rahat olsun” diye konuştu.

OSB'DEKİ SİTE NE OLACAK?

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi yanındaki alana Balıkesirli marangozlar için kurulan Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesinin temeli 25 nisan 2018'de atıldı. Marangozlar harici bir çok kişinin de yatırım amaçlı yer satın aldığı bölgedeki işyerleri tamamlanma aşamasında.

Editör: Haber Merkezi