18 - 21 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Anadolu Yetiştiriciler, Canlı Hayvan ve Çobanlar Fuarı, Türkiye’nin doğusundan batısına tüm çobanları Ankara'da buluşturacak. Çobanların yanı sıra yetiştiricileri ve çiftçileri de kapsayacak olan fuar, Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde ziyaretçileri kabul edecek.

 

Türkiye’de ilk kez çobanlar için bir fuar düzenleniyor

Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan Anadolu Yetiştiriciler, Canlı Hayvan ve Çobanlar Fuarı’nın ana temasında ilk üretimi gerçekleştiren ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan yetiştiriciler, çiftçiler ve çobanlar olduğunun altını çizen Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, "Bugüne kadar Türkiye’de tarım ve hayvancılık alanında birçok fuar gerçekleştirildi. Ancak ilk kez, içinde “çoban” adının geçtiği bir fuar düzenlenecek. Biz de ana sponsor olarak bu önemli fuarın destekçisiyiz. Bu fuarla birlikte yediğimiz etin, içtiğimiz sütün, giydiğimiz yünün hangi zahmetlerle üretildiğini görecek, üretimin ve üreticinin değerinin daha çok farkına varacağız" dedi.

 

Bu fuarda her şey “çok canlı”

Fuar, tasarımı ve konseptiyle ziyaretçilerine çok özel sürprizler sunmaya hazırlanıyor. Üretimin odak noktası olan çobanlara, çiftçilere ve yetiştiricilere dönük bir şekilde dizayn edilecek fuarda, Türkiye’nin dört bir yanından gelecek canlı kuzu ve keçiler yer alacak. “Ankara'nın göbeğinde kocaman bir çiftlik kuracağız" diyen Güven, "Fuarda canlı hayvan ve bu hayvanları yetiştiren, içtiğimiz sütü sağan, yediğimiz etin standardını kaliteli yapan çobanlar yer alacak. Meradaki kuzular şehrin merkezine inecek. Ankara'nın göbeğine, ülkenin dört bir yanındaki koyununu da getireceğiz, keçisini de" diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi