Kula ve Karahallılar ailelerinin ortaklığındaki şirket, bugüne değin bir çok valiye hizmet veren  konağın yerine inşa edeceği konut ve ticaret merkezi için yıkımla startı verdi.

BALIKESİR'de 1970'li yıllarda yapılan ve bugüne değin çok sayıda valiye hizmet veren Vali Konağı yıkıldı. Ekonomik ömrünü tamamladığı için 4 yıl önce kullanım dışı kalan konak, Vali Ersin Yazıcı'nın aldığı kararla satışa çıkarılmıştı. 
ÖZEL İMAR PLANI VERİLDİ
Büyükşehir Belediyesi cadde üzerinde yeni imar planı yaptı. Plana, ticaret alanı da eklendi. Böylece Vali Konağının 987 metrekarelik alanı daha değerlendi. 
GELİRLE OKUL YAPILACAK
Vali Ersin Yazıcı, konağın satışından elde edilen 5 milyon 810 liralık gelirle yerin şehre bir okul kazandırmayı hedeflediklerini açıklamıştı. 

PATRONLAR ARASINDAKİ
YARIŞI 2K KAZANMIŞTI

Şehrin prestijli bölgesi Bandırma Caddesi üzerindeki  eski Vali Konağı satış ihalesi Balıkesirli patronların kıyasıya yarışına sahne olmuştu.
Balıkesir Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığında yapılan ihale 3 milyon 200 bin lira muhammen bedelle başlamıştı.. 
Vali Konağı için 7 firmanın teklif verdi. Dört firmanın teklifi düşük olduğu gerekçesiyle değerlendirme dışı bırakıldı. İhalede, Kula – Karahallılar ortaklığındaki 2K Taşıt Muayene İstasyonları, Yırcalı Holding ve Net İnşaat ve Acarlar ortaklığındaki Pano Yapı kaldı.  Üç firma arasındaki yarışı 2K adına ihalede hazır bulunan Faruk Kula 5 milyon 810 TL teklif vererek kazanmıştı. 

YENİ KONAK BOĞAZDA 
Balıkesir Valiliğinin yeni lojmanı, şehrin oksijen deposu Değirmenboğazı sırtına yapılmıştı. Valiler yaklaşık 4 yıldır yeni lojmanı kullanıyor.


 

Editör: Haber Merkezi