Balıkesir Büyükşehir Belediye binasının tasarımı için açılan yarışma sonuçlandı. Yarışmayla ilgili olarak 8 Ekim Cumartesi günü Balkonuk Center'da ödül töreni düzenlenecek.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaç duyduğu hizmet binasının tasarımının elde edilmesiyle ilgili 24 Haziran’da ilan edilen yarışma süreci, jürinin seçimini tamamlamasıyla sona erdi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından “Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği” kuralları içinde “Serbest, Ulusal ve tek kademeli” olarak açılan yarışmada şartname satın alan 133 müellifin 95’i proje teslim etti.

BİR SALON DOLUSU PROJE KATILDI

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un da katıldığı değerlendirme çalışmaları Doç. Dr. Ebru Erdönmez Dinçer başkanlığındaki 7 kişilik asli jüri tarafından yapıldı. Jüri, birinciyi ve diğer dereceye girenleri bir salon dolusu projenin içerisinde büyük bir titizlik içerisinde yaptığı çalışma sonucunda seçti. 

Yarışmada dereceye giren proje ve ekiplerin isimleri:

1. ÖDÜL
54 sıra numaralı proje (Rumuz: 17544)
Barış Demir (Ekip Temsilcisi), Mimar
Sıddık Güvendi, Mimar
Burak Pelenk, Mimar
Gökşen Ezgi Boz, Peyzaj Mimarı
Murat Akyüz, İnşaat Mühendisi
Yardımcılar:
Damla İçyer, Mimar
Betül Yılmaz, Mimar
Ebru Elif Aydın, Öğrenci
Merve Eflatun, Öğrenci
Oğuzhan Yılmaz, Öğrenci
Ahmet Yaymanoğlu, Öğrenci

2. ÖDÜL
84 sıra numaralı proje (Rumuz: 23754)
Proje Ekibi:
Murat Sönmez (Ekip Temsilcisi), Mimar
Derya Güleç Özer, Mimar
Nesli Naz Aksu, Peyzaj Mimarı
Özgür Özcan, İnşaat Mühendisi
Danışmanlar:
Aktan Acar, Mimar
Işıl Ruhi Sipahioğlu, Mimar
Merve Aşçıoğlu, İç Mimar
Zeynep Savcı Özgüven, Mimar
İrem Şerifoğlu, İnşaat Mühendisi
Murat Çubuk, İnşaat Mühendisi
Melih Özüner, Makine Mühendisi
Kemal Aykaç, Elektrik Mühendisi
Yardımcılar:
Çiğdem Koç, Mimar
Parisa Mobaraki, Mimar
Furkan Balcı, Öğrenci
Gülsün Ecem Durukan, Öğrenci
Mert Doğaray, Öğrenci
Utku Doğanay, Öğrenci
Yusuf Ertaş, Öğrenci

3. ÖDÜL
43 sıra numaralı proje (Rumuz: 53215)
Proje Ekibi:
Mert Velipaşaoğlu (Ekip Temsilcisi), Mimar
Caner Bilgin, Mimar
Danışmanlar:
Emel Şanoğlu, Peyzaj Mimarı
Bora Kacar, İnşaat Mühendisi
Berkan Birkay, İnşaat Mühendisi
Yardımcılar:
Begüm Yılmaz Bilgin
Didem Yavuz Velipaşaoğlu
Serdar Albaz

1.MANSİYON
9 sıra numaralı proje (Rumuz: 92741)
Proje Ekibi:
Mert Uslu (Ekip Temsilcisi), Mimar
Nilay Özcan Uslu, Mimar
Melek Güneysu, Mimar
Gizem Rahime Kesikbaş, Peyzaj Mimarı
Mehmet Ali Akçakaya, İnşaat Mühendisi
Yardımcılar:
Ayşe Ece Dayıbaş, Öğrenci
Selen Özkan, Öğrenci

2. MANSİYON
27 sıra numaralı proje (Rumuz: 27513)
Proje Ekibi:
İbrahim Eyüp (Ekip Temsilcisi), Mimar
Olcay Ovala Eyüp, Mimar
Hakan Deniz Özdemir, Mimar
Yardımcılar:
Hale Özdemir, Mimar
Danışmanlar:
Ersin Deniz Çınar, İnşaat Mühendisi
Kıvanç Korkmaz, Peyzaj Mimarı
Ahmet Naci Boybada, Makine Mühendisi
Sabri Pehlivan, Elektrik Mühendisi

3. MANSİYON
81 sıra numaralı proje (Rumuz: 459227)
Proje Ekibi:
Ahmed İlyas Bilgin (Ekip Temsilcisi), Mimar
Muhammed Faruk Kurt, İnşaat Mühendisi
Elvan Ender, Peyzaj Mimarı
Yardımcılar:
Faruk Özgökçe, Mimar
Serhat Özlü, Mimar
Emirhan Bursalı, Öğrenci
İlyas Kara,Öğrenci
Abdurrahim Acar, Öğrenci
Yunus Tonguç, Öğrenci
Hasan Kavan, Mimar
Nur Bolvadin Bilgin, Maket

4. MANSİYON
66 sıra numaralı proje (Rumuz: 34785)
Proje Ekibi:
Ata Kurt (Ekip Temsilcisi), Mimar
Selen Sarıkulak Bal, Mimar
Emre Bal, Mimar
Ahmet İrfan Ertiş, Mimar
Mehmet Zafer Kınacı, İnşaat Mühendisi
Sercan Cihanbilir, Peyzaj Mimarı
Yardımcılar:
Yunus Özdemir, Mimar
Doğancan Demir, Mimar

5. MANSİYON
50 sıra numaralı proje (Rumuz: 34325)
Proje Ekibi:
Erce Funda (Ekip Temsilcisi), Mimar
Ersen Gömleksiz, Mimar
Serna İnan, Peyzaj mimarı
Yunus Emre Şayan, İnşaat Mühendisi
Cafer Aktürk, Makine Mühendisi
Hayri Aydın, Elektrik Mühendisi

SATIN ALMA
17 sıra numaralı proje (Rumuz: 69387)
Proje Ekibi:
Ercan Ağırbaş (Ekip Temsilcisi), Mimar/Şehir Plancısı
Canan Oytan, Mimar
Meryem Kunduroğlu, Mimar
Frank Eittorf, Mimar
Danışmanlar:
Fadime Asya Şahin, İnşaat mühendisi
Feride Kübra Tay, Peyzaj Mimarı
Yardımcılar:
Muharrem Duman, Mimar
Cemtuğ Kaan Taşen, Mimar
Beyza Özyürek, Öğrenci
Özge Taşer, Öğrenci
Mehmet Ali Gasseloğlu, Öğrenci

SATIN ALMA
31 sıra numaralı proje (Rumuz: 73613)
Proje Ekibi:
Rahmi Uysalkan, Mimar
Yardımcılar:
Hanifi Sekmen, Mimar
Bensu Kenarlı, Mimar
Doğukan Erdoğan, Mimar
Hüseyin Ahmet, Mimar
Oğuzhan Cengiz, Mimar
Vladimir Kalmik, Öğrenci
Sevda Çokkeser, Öğrenci
Emile Uwamungu, Öğrenci
Danışmanlar:
Tuncay Gün, İnşaat Mühendisi
Enise Burcu Derinboğaz, Peyzaj Mimarı

BALIKESİR MEGA PROJELERİN KESİŞTİĞİ YERDE

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, insanlara daha iyi hizmet verebilmek ve çalışmaların verimliliği açısından yeni hizmet binasına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Uğur, Türkiye’nin geleceğinde parlayan şehirlerden biri olduğunu vurguladığı Balıkesir’in aynı zamanda mega projelerin de kesiştiği noktada bulunduğunu, şehrin belli bir vizyon çerçevesinde bütüncül olarak yeniden planlandığını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Balıkesir ilimiz ülke çapında gelişmekte olan altyapı ve ekonomik potansiyelleri ile Türkiye’nin geleceğinde parlayan şehirlerden biri olmaya adaydır. Balıkesir İzmit Körfez Geçişi ile İstanbul – İzmir Otoyolu; İstanbul – İzmir yüksek hızlı tren aksı, lojistik merkezler ve Çanakkale Boğaz Köprüsü gibi mega projelerin kesişiminde yer almakta, 20 milyon kişinin yaşadığı Marmara Havzasının gelişiminde stratejik konumda bulunmaktadır. Balıkesir İli; sanayi, turizm, tarım ve ulaşım sektörleri ile coğrafi konumunun getirdiği avantajlar çerçevesinde belirli bir vizyon çerçevesinde bütüncül olarak yeniden planlanmaktadır. 6 Aralık 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile kurulmuş ve ilin bütün sınırları Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil edilmiştir” dedi.

YENİLİKÇİ VE İDEAL, GELENEKSEL DEĞERLERE IŞIK TUTAN BİR BALIKESİR

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir’in Büyükşehir ilan edilmesi ve İl’in bütün sınırlarının Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil edilmesinden itibaren gerek kent merkezinde gerekli dönüşümün ve dinamizmin sağlanması gerekse de geleceğinin il bütünü dahilinde hizmetlerin hakça ve adaletli olarak dağıtılmasının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak ana görevi olduğunu belirtti. Başkan Uğur, şunları söyledi; “Bu bağlamda; yenilikçi, ideal, geleneksel değerlerin geleceğine ışık tuttuğu bir Balıkesir için, büyükşehir hizmetlerinin daha etkin bir şekilde yerine getirilmesi için Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası ihtiyacı gündemdedir. Kentsel hizmetlerin sağlanmasının yanı sıra bir sosyal yaşam merkezi olarak halkı ile bütünleşebilen evrensel değerleri uhdesinde barındıran bir hizmet binası için bilimsel ve estetik anlamda en doğru projenin hayat geçirilmesi için yarışma yolu tercih edilmiştir. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası için, mevcut durumda sıkışık vaziyetteki kent merkezini rahatlatmak adına üst ölçekli planlarda yeni alt merkezlerin kurgulandığı bir gelişme bölgesinde kente bütünüyle hakim bir konum seçilmiştir.

BAŞKAN UĞUR KATILIMCILARA TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Uğur, bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası için düzenlenen mimari proje yarışmasından iyi sonuçlar elde edildiğini ifade etti. Proje yarışmasına katılan tasarımcıların beklentileri karşıladığını, katılımın son derece yoğun olmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirtip tüm katılımcılara teşekkür eden Başkan Uğur, “Tasarımcılardan temelde; çağın hizmet gereksinimlerine cevap verebilecek bir organizasyon yapısı olan, yapılı ve doğal çevreye duyarlı tasarım ilkelerinin benimsendiği, belediye hizmetlerinin yanı sıra halk için sosyal bir merkez ve çekim alanı niteliği taşıyacak, bulunduğu konum itibariyle Balıkesir’e önemli bir siluet değeri kazandıracak bir yapı beklenildi. Bu yarışma kapsamında en akılcı, en akla yatkın bulunan projenin seçildiği akabinde yapıldığı günlerin heyecanı içerisindeyiz. Yarışmaya katılan tüm tasarımcılara verdikleri emeklerinden dolayı ellerine sağlık diyorum ve ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

JÜRİ ÜYELERİ VE RAPORTÖRLER

Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nın mimari proje yarışmasında görev alan Jüri Üyeleri ve Raportörlerin isim ve unvanları şöyle;  “Danışman Jüri Üyeleri: Ahmet Edip Uğur (Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı), Ali Özerk (Mimarlara Odası Başkanı), Mehmet Ali Ergin (Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı), Ahmet Seydanlıoğlu (Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İmar Şehircilik Daire Başkanı), Serkan Sınmaz (Şehir plancısı), Ceyda Özbilen (Peyzaj mimarı), Ömer Yılmaz (Mimar). Asli Jüri Üyeleri: Alişan Çırakoğlu (Mimar), Deniz Dokgöz (Mimar), Can Elmas (Mimar). Ebru Erdönmez Dinçer (Mimar-Jüri Başkanı), Özcan Uygur (Mimar), Kerem Yazgan (Mimar), Hasan Elçi (İnşaat mühendisi). Yedek Jüri Üyeleri: Evren Başbuğ (Mimar), Dilek Ekşi Akbulut (Mimar), Onur Yüncü (Mimar), Gürkan Özcan (İnşaat mühendisi). Raportörler: Aytekin Aktan (İnşaat teknikeri), İlknur Karabulut (Mimar), Elif Demiroğlu (Şehir plancısı)

BİRİNCİYE 100 BİN, TOPLAM ÖDÜL 370 BİN TL 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Mimari Proje Yarışması’nın sonucunda birinci ve diğer dereceye giren tasarımcılara ciddi ölçüde nakit para ödülü verilecek.
İşte ödüller ve ödeme şekli; “1.Ödül: 100.000 TL. 2. Ödül: 70.000 TL. 3. Ödül: 50.000 TL. 1. Mansiyon: 30.000 TL. 2. Mansiyon: 30.000 TL. 3. Mansiyon: 30.000 TL. 4. Mansiyon: 30.000 TL. 5. Mansiyon: 30.000 TL.”

ÖDÜL TÖRENİ 8 EKİM CUMARTESİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Mimari Proje Yarışması’nda Jüri çalışması 1 Ekim 2016 Cumartesi başladı. Yarışmanın ödül töreni ise 8 Ekim 2016 Cumartesi günü saat 13.00'de Balkonuk Center'de düzenlenecek. Ödül töreninin ardından ise yarışmayla ilgili bir kolokyum (tartışma) gerçekleştirilecek.

Yarışmaya katılan projeler Karesi Spor Salonu'nda sergiye açıldı. Vatandaşlar projeleri mesai saatleri içerisinde görebilir.

Editör: Haber Merkezi