Çin'de açılan 'SIAL Gıda Fuarı'ndan dönen İGM Başkanı Bahçavan, Balıkesirli sanayici ve işadamlarının uzakdoğu pazarına girmelerini istedi. Bahçavan, "Bu ülkede büro açarak yüksek gelir grubuna hitap eden ürünler satılmalı" tavsiyesinde bulundu.

Balıkesir ve Çanakkale Ticaret Odaları'nın stand açtığı Çin'deki gıda fuarına Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) yönetim kurulu adına katıldığını belirten İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Ramazan Bahçavan, oda seçimlerine denk geldiği için Balıkesir'in bu fuarda yeteri kadar iyi temsil edilemediğini söyledi.

"BURUKLUK YAŞADIK"

Çanakkale’nin sergilediği ürün portföyünün Balıkesir'den daha zengin olduğunu belirten İGM Başkanı, Balıkesir Ticaret Odası'nın standında ilimizde üretilen zeytinyağı ve unla ilgili görselliklerin sergilendiğini bildirdi. "Çinlilere küçük de olsa hediye zeytinyağı dağıtıp, yedirerek bölgemizi temsil ettik. Biraz burukluk yaşasak da Balıkesir Ticaret Odası'nın standına gelen ziyaretçilerle ilgilenmemiz bizim için teselli oldu" dedi.

BAHÇAVAN, İŞADAMLARINA

TAVSİYELERDE BULUNDU

Balıkesirli sanayici ve işadamlarının Uzakdoğu'ya açılmalarını isteyen ve bunun zamanının geldiğine değinen Bahçavan işadamlarına şunları tavsiye etti: "İşadamlarımızın ve idarecilerimizin en azından bir kere de olsa Çin’e gitmelerini tavsiye ederim. Bu ülkede bir ofis açılmalı. Hedefler kısa vadeli tutulmamalı. Şirket yönetiminde Çinli personel bulundurmak birçok açıdan fayda sağlayabilir. Çünkü personel giriş-çıkış sirkülasyonu yoğun. Çin online satışların toplam satışların yaklaşık yüzde 2’sini oluşturduğuna bakarsak online satıları gözardı etmemeli. Çinlilere karşı dürüst ve sabırlı olmak çok önemli. Bu ülkede yüksek gelir grubuna hitap eden ürünler satılmalı."

İGM Başkanı Ramazan Bahçavan, Çin'deki temasları sırasında Balıkesir’e yatırım yapacak Çinli Texhong firmasıyla da görüşmeler yaptıkların da kaydetti. 

Editör: Haber Merkezi