Kocası tarafından eve kilitlendiği, gün boyunca çeşitli işkencelere ve tecavüze uğradığı iddia edilen Nurgül Ö. (35), ikinci kat penceresinden atlayarak kurtuldu. Dört gün hastanede tedavi gören talihsiz kadın, bugün taburcu edildi. Eşi tarafından üç çocuğu da kaçırılan Nurgül Ö., şimdi hem onların bulunmasını hem de devletten koruma istiyor.Nurgül Ö., eşi banyodayken ikinci kattan kendini aşağıya atarak kaçtı ve hemen polise sığındı. Vücudu morluklar ve kırıklar içinde kalan kadın hastaneye kaldırılırken ailesi de yanına geldi. Zanlı eş Selami Ö. ise adam öldürmeye teşebbüs, adam kaçırma, tecavüz, zorla alıkoyma ve işkence suçlarından aranıyor. 10 yıldır evli olduğunu belirten Nurgül Ö., iki aydır Balıkesir'de bulunduklarını ve daha önce oturdukları Adana'da eşini defalarca polise şikâyet ettiğini ancak bir şey yapılmadığını anlattı: "10 yıldır bana sürekli şiddet uyguluyordu. İşkenceler yapıyordu ama bu sonuncusunda beni öldüreceğini söyledi. Adana'da defalarca polise şikâyette bulundum, 'Beni öldürünce mi bu adamın peşine düşeceksiniz ya da yakalayacaksınız?' dedim ama hiçbir şey yapılmadı."

Adana'da oturdukları dönemde evden kaçtığını ancak eşinin çocuklarını öldürme tehdidi üzerine geri dönmek zorunda kaldığını belirten talihsiz kadın, yaşadığı korku dolu anları şöyle anlattı: "Eve döndüğümde 15 gün boyunca her şey iyiydi ama sonra benden habersiz, 'Çocuklarımı amcası ve dedesi görmek istiyor.' diyerek götürdü. Bana ise büyük bir sürprizi olduğunu, çocukları bu yüzden evden gönderdiğini söyledi. Eve geldiğinde, elinde sallayarak büyük bir plastik boru gösterdi. Kıyma makinesi aldığını, evde kıyma yaparak satacağımızı söyledi. Benim aklıma hiçbir şey gelmedi. Gitti ve yarım saat sonra yeniden geldi. Bütün kapıları kilitledi. Beni, sesimin çıkmayacağı bir odaya döve döve götürdü. Kerpeten, makas, bıçak ve plastik boruyla karşıma geçti. Bütün vücuduma plastik sopayla vurmaya başladı. Kerpetenle kollarımı, bacaklarımı ve ellerimi sıktı. Bana, 'Seni kıyma makinesinde doğrayacağım. İlaçlar aldım. Seni iki ay boyunca iyileştirip iyileştirip döveceğim. En sonunda da seni uyutup bütün organlarını keseceğim ve kıyma makinesine atacağım.' dedi."

BÖYLEYDİ.. BÖYLE OLDU..

Eşinin kendisini iki gün süreyle banyoya kilitleyerek işkence ve tecavüze devam ettiğini söyleyen Nurgül Ö., film gibi ölümden kaçış hikâyesini ise şöyle anlattı: "İki gün boyunca beni banyoya kilitledi; dövdü, işkenceler yaptı. Fazla bağırmamam için de ilaç verdi. Hapın etkisiyle bana defalarca tecavüz etti. 'Eve üç dört kişi daha getireceğim, resimlerini çekip çocuklarıma göstereceğim. İnternette bu görüntüleri yayınlayacağım.' dedi. Telefonlara dinleme cihazı koyduğunu ve erkek kardeşimle konuşmalarımı bildiğini, kendisini terk edemeyeceğimi söyledi. Kabul etmediğimde ise beni dövmeye ve işkenceye devam ediyordu. Bana tekrar tecavüz ettikten sonra banyoya girdi. Banyodayken kapıyı da açık bırakıp bana bakıyordu. Yüzü sabunluyken bulduğum fırsatla kendimi aşağıya attım. Elinden bu şekilde kurtulabildim. Doğruca polise gittim ve beni hastaneye kaldırdılar."


Nurgül Ö., devletin kendisine ve çocuklarına sahip çıkmasını istedi: "Onun yakalanmasını istiyorum. Cezası neyse çeksin. Başka kadınlar da aynı durumda kalmasın. Devlete güveniyorum, bize sahip çıkacağına inanıyorum. Çocuklarımın bulunmasını istiyorum; en büyüğü 9, biri 5, diğeri ise 2 yaşında. Onları çok özledim, endişeleniyorum."

Balıkesir Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan Nurgül Ö.'ye, erkek kardeşi Gaffur M. destek oluyor. Onunla birlikte hastaneden güçlükle savcılığa gelen ve ifade vererek suç duyurusunda bulunan Nurgül Ö., eşinin yeniden kendisini bulmasından korkuyor. Zanlı Selami Ö. içinse savcılık tarafından yakalanma emri çıkarıldı. Daha önce bisküvi toptancılığı yaptığı belirtilen Selami Ö.'nün iflas ettiği, bu sebeple Balıkesir'e yerleştiği öğrenildi.  > Melih GASGAR


Editör: Haber Merkezi