Balıkesir Ana Çocuk Sağlığı ve 1 Nolu Sağlık Ocağını yaptırarak devlete bağışlayan, Balıkesir'in ilk bayan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olan Doktor Leman Yurdoğlu yaşamını yitirdi.

Bir çocuk annesi olan ve 90 yaşında hayatını kaybeden Doktor Leman Yurdoğlu'nun cenazesi dün öğle namazı sonrası, Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazı ardından Başçeşme Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Hayırsever Doktor Yurdoğlu'nun cenaze törenine Vali Yılmaz Arslan ve Sağlık Müdürü Dr. Hasan Yılmaz katılarak Yurdoğlu’nun yakınlarına başsağlığı diledi.

DR. LEMAN YURDOĞLU KİMDİR?

1921’de Balıkesir’de doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini Balıkesir’de tamamladı.

İstanbul Tıp Fakültesini bitirdikten sonra 1947 de İstanbul Haseki Hastanesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlığı ihtisasına girdi. 1947-1953 yılları arası Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlığı ihtisasını yapan Dr.Leman Yurdoğlu Balıkesir’e tayin edilip Sağlık Bakanlığı bünyesine dahil edilmiştir. İlk görev yeri şu anda adını verdiği Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezidir. Daha sonraki yıllarda yine Balıkesir SSK hastanesinde görev yapmıştır. 1980’li yıllarda ise emekli oldu. Balıkesir’de Ana çocuk Sağlığı Merkezi ve Merkez 1 Nolu Sağlık Ocağını yaptırdı.

Editör: Haber Merkezi