30 Ağustos Zaferi'nin 97. yıl dönümü münasebetiyle tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir ve ilçelerinde de törenler düzenlendi.

Balıkesir'de ilk tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak göndere bayrak çekildi.

Buradaki törenin ardından Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Belgin Uygur, Ahmet Akın, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile birlikte makamında tebrikleri kabul etti.

Gerçekleştirilen tebrikat töreninin ardından resmigeçit töreni için protokol Kuva-yi Millîye Meydanına geçerek, bayram kutlama törenine katıldı.

Kuva-yi Millîye Meydanında gerçekleştirilen tören Vali Ersin Yazıcı, 9. Ana Jet Üs Komutanı Hv.Plt.Tuğg. Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın halkı selamlaması ve bayramlarını kutlaması ile başladı. İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Öğretmen Albay Celal Çınar yaptı.

BÜYÜK TAARRUZ RUHU HALA DİRİ
Büyük Zafer'in 97. yıl dönümünü kutlamanın onurunu yaşadıklarını ifade eden Öğretmen Albay Celal Çınar, günün önemi üzerine konuşmasında şunları kaydetti:

 "30 Ağustos 'Ya İstiklal Ya Ölüm' tercihiyle baş başa bırakılan bir milletin neleri başarabileceğinin, bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğinin en açık ispatıdır. Güçlü bir orduya sahip olmanın önemini çok iyi bilen Türk halkı, 15 Temmuz menfur darbe girişimi sonrasındaki süreçte, Peygamber Ocağı olarak adlandırdığı Türk Silahlı Kuvvetlerinin vatanını, milletini ve bayrağını canından aziz bilen gerçek askerleriyle, kendilerine bir dolara satan hainleri birbirinden ayırt ederek ordusuna sahip çıkmış ve 'Ordu Millet El Ele' anlayışı doğrultusunda emsalsiz basiretini bir kere daha sergilemiştir. 30 Ağustos Zaferi, özellikle bugün ülkemizin birliğine, dirliğine, bu topraklardaki varlığına kasteden terör örgütleri ve onların dış destekçileri için ders olmalıdır. Bunun en yakın kanıtı, 15 Temmuz kanlı darbe girişimi karşısında milletimizin ortaya koyduğu tavır, bu topraklarda 'Büyük Taarruz' ruhunun ne kadar diri olduğunun göstergesidir."

Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu. Şiirlerin okunmasının ardından Resmi Geçit Töreni de gerçekleştirildi.
Törene, resmi kurum müdürleri, askeri erkân, siyasi parti il temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi