BALIKESİRHacı Bektaş-i Kültür ve Tanıtma Derneği’nin geleneksel aşure hayrında birlik beraberlik ve kardeşlik duyguları bir kez daha pekişti.

Bahçelievler Mahallesi’nde kurulu Çarşamba Pazarı’nda gerçekleştirilen aşure etkinliğine Vali, Belediye Başkanı, Emniyet Müdürü ve diğer ilgililer katıldı.

ÇİÇEK: ACILARI UNUTTUK
Törende konuşan Dernek Başkanı Dr. Mehmet Ali Çiçek 18 yıldan bu yana etkinlikleri geleneksel olarak sürdürdüklerini belirterek Muharrem ayının İslam alemi için acılarla dolu önemli bir ay olduğunu söyledi.
Çiçek, “Hazreti Hüseyin’in Kerbala’da katledilişinin acısını yaşıyoruz. Biz ehlibeyt insan sevgisiyle doluyuz. Yaşaması gereken değerler bizim ülkemizde çok geniş bir mozaik. Alevisi, Sünnisi, Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkeziyle yüz yıllardan bu yana barış ve kardeşlik içinde yaşamaya devam ediyoruz. Biz artık geçmişte yaşanan acıları unuttuk. Onlar küllendi ve asla bir daha alevlenmeyecek” diye konuştu.


Semah ayini ve gösterilerinden sonra iki kadın Alevi dedesi Oğuz Mulur’un önüne aşure getirdi. Mulur’un ettiği dualardan sonra bin 500’e yakın kişiye kaseler içindeki aşure dağıtılarak hayır yapıldı.
Editör: Haber Merkezi