Balıkesir merkezli 23 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) mahrem askeri yapılanmasına yönelik operasyonda, ihraç ve muvazzaf askerlerin de aralarında bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün askeri mahrem yapılanmasına yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında ankesör/kontörlü telefonlar vasıtasıyla ardışık olarak arandıkları tespit edilen ve örgütle irtibatlı olduklarına dair haklarında beyanlar bulunan 42 kişi hakıknda yakalama kararı çıkarıldı.

Balıkesir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin yakalanması amacıyla Balıkesir merkezli toplam Adana, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bursa, Çanakkale, Denizli, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa ve Tekirdağ'da  52 adrese eş zamanlı olarak operasyon yaptı. 

Operasyonda 10 muvazzaf askeri personel, 10 TSK ile ilişiği kesilmiş askeri personel, 19 kapatılan askeri okul öğrencisi, 3 sivil mahrem imamdan 26'sı yakalanırken, diğer zanlıların yakalanması için çalışmaları sürüyor.

Editör: Haber Merkezi