Atatürk'ün Balıkesir'e gelişinin 96. yıl dönümü için ilk tören Balıkesir tren garında gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen törene Vali Ersin Yazıcı, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Kaplan, Baro Başkanı Av. Erol Kayabay, protokol üyeleri, vatandaşlar, siyasi parti temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

TÜRK BAYRAĞINI ÖPEREK TESLİM ALDI

Buradaki törende temsili treni karşılayan Vali Yazıcı, trenden inen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Ali Hulusi Karakuz'un öperek uzattığı Türk Bayrağı'nı öperek teslim aldı.

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zekai Kafaoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Balıkesir'e teşriflerinin ve Zağnos Paşa Camii'nde yaptığı o tarihi seslenişinin 96. yıl dönümü münasebetiyle bir arada olduklarını belirtti.

Kafaoğlu, "Şehrimiz, Milli mücadelenin temellerinin atıldığı, bir milletin parçalanmaktan kurtularak adeta köklerinden ayağa kalkıp yeniden doğuşunun gerçekleştiği ve Kuva-yi Milliye'nin temellerinin atıldığı en önemli şehirlerden birisi olarak, milli mücadeledeki rolünü şüphesiz en iyi şekilde oynamıştır. Bizler bu şehirde yaşamaktan, böylesine Milli Mücadelenin can damarı haline gelmiş bu topraklarda olmaktan büyük gurur duyuyoruz.'' dedi.

ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNULDU

Tren garında düzenlenen programın ardından Vali Yazıcı ve törene katılanlar, bando eşliğinde Vasıf Çınar Caddesi'ni takiben Atatürk Anıtı'na yürüdüler.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla devam eden kutlamalar, Balıkesir Valiliği Rıza Akdemir Sergi Salonundaki "Atatürk Balıkesir'de" adlı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Son olarak Balıkesir Valiliği giriş katında Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Bando Takımı, Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi.

BALIKESİR'İ BİRÇOK KEZ ZİYARET ETTİ

Tören bitiminde basın mensuplarına günün anlamına ilişkin açıklama yapan Vali Yazıcı, Atatürk'ün, cumhuriyetin kuruluşundan sonra da gerçekleştirdiği bu ziyaretlerde önem verdiği şehirlerden birinin de defalarca ziyaret ettiği Balıkesir'in olduğunun altını çizdi.

Editör: Haber Merkezi